fbpx

A murit fostul decan al Baroului Maramureș, fost procuror și judecător

Fostul decan al Baroului Maramureș, avocatul Ioan Blăjan, s-a stins din viață la doar 60 de ani după o carieră juridică de 36 de ani, acesta profesând de-a lungul timpului, ca procuror, judecător și în cele din urmă ca și avocat.

Conform 2mNews, cariera fostului decan a fost plină de provocări, acesta exercitând toate funcțiile juridice.

După absolvirea studiilor superioare, Blăjan a fost primit repartiție guvernamentală ca juristconsult stagiar la Întreprinderea Județeană de Producție și Prestări Servicii din Zalău. După un an, în decembrie 1985 intră în magistratură ca procuror, fiind repartizat ca procuror stagiar la Vișeu de Sus. În perioada 1986-1988 este transferat ca procuror de urmărire penală la Procuratura Locală Sighetu Marmației, iar din 1988 și până în 1993 lucrează la Procuratura județeană, ca procuror criminalist.

În perioada 1993-1996, Blăjan devine judecător financiar la Curtea Conturi Maramureș, iar în 1 mai 1996 intră ca avocat în Baroul Maramureș. În 2007-2011 este ales prodecan, iar în 12 martie 2011 este ales decan al Baroului județean, funcție pe care avea să o mențină, timp de două mandate (perioada maximă prevăzută de legislație), până în martie 2019, dată de la care este ales din nou prodecan al Baroului Maramureș, funcție pe care a deținut-o până în prezent.

Aceeași sursă relatează că decesul ar fi survenit ca urmare a unui cancer de prostată.

Unul dintre foștii săi stagiari, avocatul Cătălin Popan a adus un ultim omagiu fostului decan:

,,Recunoștință veșnică, maestre îndrumător, pentru tot! Puțini au avut șansa și onoarea de a vă cunoaște din postura mea, dar cu cel mai mare regret în suflet, confirm ceea ce deja toți știu: că am pierdut un om deosebit, cu un caracter rar întâlnit! Sfaturile, bucuria, umorul, inteligenta și cultura vastă cu care ne-ați acaparat, o să ne lipsească de acum încolo, rămânând în amintirea noastră doar momentele frumoase pe care ni le-ați dăruit. Personal, vă mulțumesc pentru tot, pentru drumul pe care m-ați ajutat să pornesc în viață, pentru ajutorul nemărginit pe care mi l-ați oferit și pentru profesionalismul de care ați dat dovadă în orice situație și pe care ați reușit să îl insuflati multora! Fără îndoială, am pierdut un om extraordinar și un avocat desăvârșit! Dumnezeu să vă odihnească și să vă așeze între cei drepți și sfinți, D-le Decan Ioan Blajan !!! ”, a scis fostul stagiar pe pagina de facebook a regretatului avocat Ion Blăjan.

Condoleanțe familiei îndurerate!

Comments

comentarii

Lasă un răspuns