fbpx

8,6 pe un loc concurența pentru INM și 14 pe un loc la concursul pentru admitere directă în magistratură

La concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii (INM) din această toamnă vor participa aproape 2600 de candidați, fiind scoase la concurs 300 de locuri. La concursul de admitere în magistratură participă circa 850 de candidați, care se întrec pentru 61 de locuri de judecător și procuror.

Pentru concursul de admitere la INM s-au înscris 2607 candidați, iar în urma verificării condițiilor de înscrire la concurs, unii au fost respinși, iar alții s-au retras înainte de a începe concursul. La concursul de admitere directă în magistratură, dedicat celor cu minim 5 ani vechime în alte profesii juridice, s-au înscris 880 de persoane, din care 25 s-au retras sau nu au îndeplinit condiția vechimii.

Astfel, în urma publicării de către Consiliul Superior al Magistraturii a tabelelor privind rezultatele verificării îndeplinirii condițiilor de înscriere la concurs, se poate observa că au rămas 2588 candidați pentru cele 300 de locuri la INM și 855 pentru cele 61 de locuri în magistratură. În urma unui calcul simplu, rezultă că la concursul de admitere la INM concurența este de 8,6 pe un loc, iar la cel pentru magistratură de 14 pe un loc.

Ca urmare a intrării în vigoare în România a Regulamentului General de Protecție a Datelor, o parte dintre candidații de la cele două concursuri au optat să nu li se facă publice numele, apărând pe liste sub formă de cod, numai de ei știut. Astfel, aceștia au evitat să se știe dacă au avut un rezultat rușinos, lucru deranjant în anii trecuți pentru unii avocați care se tot chinuie să intre în rândul magistraților.

În toamna anului trecut au fost 2413 candidați pentru INM, dar numărul de locuri scoase la concurs a fost mai mic (200), rezultând o concurență de 12 pe loc.

Prima probă, cea de verificare a cunoștințelor juridice, va avea loc în 9 septembrie.

Comments

comentarii

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ploi și vânt puternic, de Sf. Andrei și 1 Decembrie, în Cluj. Zona de munte a județului intră sub avertisment de cod portocaliu de ploi.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!