fbpx

83 dintre vehiculele verificate la RAR Cluj în prima jumătate a anului prezentau pericol iminent de accident.

35,89% dintre vehiculele verificate la Registrul Auto Român Cluj în prima jumărtate a anului 2019 au fost neconforme, iar 83 dintre mașini prezentau pericol iminent de accident.

Reprezentanții RAR au trimsi o situație cu privire la verificările din prima jumătate a anului.

In Județul CLUJ cifrele sunt următoarele:

Vehicule verificate: 1.407 dintre care 35,89% neconforme, iar 83 dintre mașini prezentau pericol iminent de accident.

2,13% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

La nivel național, peste 1700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a anului 2019, prezentau pericol iminent de accidente.

”Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic în trafic, 33.508 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că mai puțin de jumătate (45,47%) dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 294 de amenzi contravenționale și au fost retrase 281 de certificate de înmatriculare.

 În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.”, se arată în comunicatul RAR

Comments

comentarii

Lasă un răspuns