fbpx
Acasă » AVOCATURA » 79 de candidați admiși în plus față de rezultatele inițiale de la admiterea în avocatură. Unul din Cluj a trecut de la 68 la 71 de puncte!
Noii admiși vor îmbrăca roba de avocat

79 de candidați admiși în plus față de rezultatele inițiale de la admiterea în avocatură. Unul din Cluj a trecut de la 68 la 71 de puncte!

INPPA a publicat rezultatele finale de la examenul de admitere în avocatură din 31 august, după rectificarea baremelor de corectare prin hotărârea Consiliului UNBR. Sunt 79 de candidați care inițial au fost respinși, iar acum sunt admiși în profesie. Unul din Cluj a trecut de la 68 la 71 de puncte! Printre cei care intră în Baroul Cluj este și Sabin Gherdan, cel care a câștigat pe fond procesul cu INPPA și UNBR pentru examenul din 2017.

În tabelul afișat în septembrie cu rezultatele la examenul de primire în profesia de avocat – pentru obţinerea titlului de avocat stagiar erau 627 de candidați admiși. În tabelul afișat astăzi de Institutul Naționale de Pregătire și Perfecționare a Avocaților (INPPA), după rectificarea baremelor de corectare, sunt 706 admiși.

Majoritatea candidaților admiși în plus au avut inițial punctajul 69, iar după rectificare au ajuns la 70, 71 și chiar la 72, precum ANIŢEI Roberta-Andreea.

Dintre candidații pentru Baroul Cluj, următorii au făcut inițial 69 de puncte, iar acum sunt admiși:

  1. BALAȘ Marinel-Georgel  – 71 puncte
  2. BEDO Imola-Boglarka (70)
  3. BURZO Bogdana-Irina (71)
  4. DEMENY Alexandra-Liana (70)
  5. GABOR Agnes (70)
  6. GHERDAN Sabin-Liviu (71)
  7. OROS Raluca-Denisa (70)
  8. POP Lucia-Dersenia (71)

Sabin Gherdan este cel care a câștigat la fond proces împotriva UNBR și INPPA referitor la examenul din 2017, instanța dispunând, în premieră, ca un candidat să fie admis în profesie. Procesul aflat în faza de apel, cu termen la Înalta Curte în 2020, rămâne fără miză acum.

”Consider ca e firesc ceea ce s-a intamplat, chiar daca e neasteptat. Spun neasteptat raportat la modul in care s-au abordat si solutionat problemele candidatilor la examenul de intrare in profesie, la nivel central, in ultima perioada. Sunt sigur ca aceasta decizie a consiliului UNBR vine ca urmare a mediatizarii hotararii Curtii de Apel din Oradea, cat si ca urmare a numarului foarte mare de plangeri prealabile formulate de candidatii la examenul din august 2018. Sper ca in viitor sa asistam la o atitudine proactiva. Legat de dosarul meu aflat la ICCJ, intr-adevar a ramas partial fara obiect, dar nu voi renunta la judecata, ci imi voi sustine cererea in continuare raportat la celelalte aspecte invocate.”, a declarat Gherdan pentru Clujust.ro

Trei candidați din Cluj au fost admiși după ce inițial au cumulat 68 de puncte. Unul dintre ei este ANTĂLOAEI Răzvan-Andrei, care are acum 71 de puncte, iar ceilalți doi nu și-au dat consimțământul pentru a le apărea numele pe lista cu rezultatele, având codurile A2130, A2893, fiind admiși cu 70 de puncte.

Descarcă aici Lista cu rezultatele finale după rectificarea beremelor de corectare

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina