Acasă » EXAMENE-CONCURSURI » 196 de candidați admiși în magistratură în urma suplimentării posturilor scoase la concurs

196 de candidați admiși în magistratură în urma suplimentării posturilor scoase la concurs

196 de candidați, majoritatea avocați, au fost admiși în magistratură în urma suplimentării posturilor de la concursul încheiat în luna iulie.

Concursul de admitere directă în magistratură, dedicat celor care au minim 5 ani vechime în alte profesii juridice, a fost organizat pentru ocuparea a 48 de posturi de judecator și 34 de procuror.

Ca urmare a minunii de la concursul din martie- iulie 2019, fiind 196 de candidați au avut notă finală de trecere (de obicei nu se ocupau locurile inițiale), Consiliul Superior al Magistraturii a dispus suplimentarea posturilor scoase la concurs, astfel că pe lângă cei 82 care oricum intrau în magistratură, mai intră 114 care vor ocupa locuri de pe lista suplimentară. Printre aceștia se numără și avocatul Flaviu Mureșan din Baroul Cluj, care îl apără pe țeparul imobiliar Traian Onuc.

Comisia de concurs verifică acum condiția de bună reputație a fiecărui candidat admis, pe baza actelor depuse de aceștia: CV, caracterizare de la ultimul loc de muncă, adeverințe eliberate de primării și administrații financiare, declarație pe proprie răspundere cu privire la domiciliul din ultimii 3 ani și orice alte înscrisuri pe care le consideră relevante.

Citește mai jos un interviu cu o tânără avocată din Baroul Cluj care a fost admisă în magistratură de pe loc fruntaș la acest concurs.

Despre schimbarea de carieră cu o tânără avocată din Cluj cu notă mare la concursul pentru magistratură

Comments

comentarii

2 comentarii

  1. Momentan nu exista o hotarare a plenului CSM de suplimentare a numarului de posturi peste cele 82 locuri scoase la concurs.
    O eventuala suplimentare de posturi ar valida retroactiv si candidatii admisi in prima etapa dar care au fost respinsi in a participa la proba interviului tocmai din prisma numarului de 82 de locuri scoase la concurs.
    Daca am accepta ca sunt 196 de locuri atunci conform regulamentului de concurs la etapa interviului trebuiau sa participe 392 de concurenti.
    Nu intelegem de ce s-ar mai organiza un nou concurs de admitere directa pentru un numar de posturi pentru care erau candidati ce indeplineau toate conditile trecand baremurile impuse si mai mult avand peste 400 de locuri deja bugetate…

  2. Suplimentarea se putea face doar in conditiile regulamentului si trebuia sa se aplice din prima etapa, nu doar din a 2-a etapa, pentru egalitate de sanse. Daca se dorea acoperirea deficitului de magistrati, trebuiau ocupate toate cele 400 de posturi pentru ca erau bugetate sau… poate nu se vrea degrevarea magistratilor de sute de dosare pe sedinta…

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina