fbpx

Zece avocați din Baroul Cluj au vizitat instituțiile de drept din Londra FOTO

Zece avocați din Baroul Cluj au vizitat instituțiile de drept din Londra, la invitația Universității de Drept din capitala engleză și a unei organizații de avocați din zona Westminster-Holborn.

În perioada 7-8 iunie 2018, la invitația City of Westminster and Holborn Law Society și a University of Law din Londra, zece avocați au participat, cu mandat din partea INPPA Cluj și a Baroului Cluj, la programul întocmit de cele două instituții. Anul viitor, avocați din Londra vor veni în vizită la Cluj.

Consilierul Călin Iuga din Baroul Cluj, inițiatorul acestui proiect, ne-a oferit câteva detalii despre schimbul de experiență. Potrivit acestuia, vizita a avut ca scop dezvoltarea personală și profesională a tinerilor avocați.

În cadrul acestei vizite avocații clujeni au luat contact cu viața academică din cadrul unei universități de specialitate și au aflat oferte de pregătire în cadrul universității, în special masterate la distanță (online).

Tinerii avocați din Cluj au fost introduși în sistemul de drept englez, respectiv dreptul societar englez, au vizitat curțile superioare britanice (Supreme Court și Royal Courts of Justice), au participat la ședințe de judecată, putând observa retorica avocatului și comunicarea dintre avocat și judecători, au văzut modul de organizare al instanțelor de judecată și regulile ce trebuie urmate pentru înregistrarea unui dosar la curte.

De asemenea, au vizitat sediile profesionale ale avocaților barrister (Inn of Court) și sediul organizației avocaților solicitor (The Law Society), incluzând biblioteca cu cărți datând din anul 1700 până în prezent. Cu această ocazie, delegația din Cluj a aflat de la sursă modul de dobândire a calității de avocat și de exercitare a profesiei în Regatul Unit, a putut observa modul de organizare și de lucru al firmelor de avocatură din Londra și care sun oportunitățile de a lucra în firmele de avocatură din Londra.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina