fbpx
Icoane cu chipul lui Arsenie Boca la vânzare (sursa foto adevarul.ro)

Tribunalul a respins cererea bisericii de a comercializa obiecte de cult cu numele părintelui Arsenie Boca

Tribunalul București a respins cererea de ordonanță președințială a bisericii pentru a comercializa obiecte de cult cu numele părintelui Arsenie Boca.

Mănăstirea Prislop și Episcopia Ortodoxă Română a Devei și Hunedoarei au chemat în judecată firma Pulse Escape SRL, deținătoarea mărcii „Arsenie Boca” și cetățeanul Andor Sandor, cel care a înregistrat marca în Anglia.

Reprezentanții bisericii au cerut instanței permisiunea de a comercializa icoane, cruciuliţe şi alte obiecte de cult cu chipul părintelui Arsenie Boca și cu numele acestuia.

Tribunalul București a respins cererea de ordonanță președințială, dar hotărârea nu este definitivă.

Soluția pe scurt: 

”Respinge exceptia necompetentei generale invocata de pârâtele Talpos Diana si Pulse Escape SRL prin întâmpinare, ca neîntemeiata.

Respinge exceptia inadmisibilitatii invocata de pârâtele Talpos Diana si Pulse Escape SRL prin întâmpinare, ca neîntemeiata.

Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale active invocata de pârâtele Talpos Diana si Pulse Escape SRL prin întâmpinare, ca neîntemeiata.

Respinge exceptia lipsei de interes invocata de pârâtele Talpos Diana si Pulse Escape SRL prin întâmpinare, ca neîntemeiata

Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a pârâtei Pulse Escape SRL invocata de aceasta prin întâmpinare, ca neîntemeiata.

Respinge cererea ca neîntemeiata.

Obliga reclamantele la plata catre pârâtele Talpos Diana si Pulse Escape SRL a sumei de 2000 lei reprezentând onorariu de avocat redus si a sumei de 268,19 lei reprezentând cheltuieli de deplasare, cu titlu de cheltuieli de judecata.

Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronuntare, care se depune la Tribunalul Bucuresti.

Pronuntata în sedinta publica, azi 21.06.2018.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina