fbpx
Acasă » ȘTIRI » Victime din accidente rutiere, captive în contracte de reprezentare juridică abuzive

Victime din accidente rutiere, captive în contracte de reprezentare juridică abuzive

O femeie rănită într-un accident rutier a povestit pentru Știrile Pro TV cum a devenit victima unui avocat cu care a semnat un contract de reprezentare juridică abuziv.

“Sunt de trei ori victimă, o dată pentru că am fost rănită, a două oară victimă a acestui sistem care merge greoi și am ajuns să fiu și victima unui avocat”, a declarat femeia la Pro TV

Aceasta a suferit răni grave într-un accident rutier produs în România. A apelat la un avocat pentru a obține despăgubiri de la firma de asigurări. A semnat un contract, iar acum avocatul nu îi mai răspunde la telefon. Acum, spune că nu poate să renunțe la el, pentru că ar trebui să-i achite 5000 de euro, conform unei clauze din contractul încheiat.

“Eram într-o stare dificilă după operații, l-am crezut când mi-a spus că mă va ajuta. Apoi nu a mai răspuns la telefon sau la email”, a spus victima dintr-un accident rutier.

Nu este singurul caz, spun reprezentanții unui ONG care luptă pentru oamenii răniți în accidente. Unii avocați încheie contracte abuzive cu oamenii aflați în impas după intervenții chirurgicale. Iar cei din urmă se plâng că nu-și recuperează banii și se trezesc și datori la respectivii avocați.

Cătălin Codescu, președintele Asociației Victimelor, a precizat: “Nouă ni se adresează anual câteva zeci, spre suta de persoane care trăiesc acest gen de episoade. Au fost prinse captive în contracte de reprezentare juridică, despre care credem că sunt abuzive. Avem date că 50% din victimele accidentelor rutiere sunt prinse în aceste mecanisme”.

Victima a făcut o sesizare la Baroul din București, care urmează să facă verificări. Ion Dragne, decanul Baroului București, a declarat: “Nu avem o statistică în funcție de starea clientului, însă după niște verificări am constatat că avem un număr mic de astfel de sesizări, de genul, de numărat pe degetele de la o mână.”

Clujust.ro a atras atenția acum ceva vreme asupra firmelor care ”vânează” victime ale accidentelor sau rude ale celor decedați, iar unele firme sunt mână în mână cu unii avocați.

Citește și

SRL-uri de ”recuperare despăgubiri” abordează victime rutiere pe Facebook pentru a-și schimba avocatul

”Vânătorii” victimelor accidentelor rutiere au încercat să o agațe pe o bunică la 3 ani de la accident

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina