Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » ”Vânătorii” victimelor accidentelor rutiere au încercat să o agațe pe o bunică la 3 ani de la accident

”Vânătorii” victimelor accidentelor rutiere au încercat să o agațe pe o bunică la 3 ani de la accident

Un clujean ne-a sesizat cum reprezentanții unei firme care ”vânează” victime ale accidentelor rutiere pentru a le ”ajuta” să obțină despăgubiri cât mai mari s-au prezentat la poarta bunicii lui la trei ani de la accident. Bunica s-a împăcat de atunci cu șoferul vinovat.

În decembrie 2014, bătrâna a fost lovită de un tractor cu cisternă neînmatriculat şi neînregistrat, condus de un bărbat, în vârstă de ani, pe raza localităţii Zoreni (județul Bistrița-Năsăud). Șoferul a pierdut controlul vehiculului acroşând o femeie din localitate, după care a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.  Femeia circula în calitate de pieton pe acostamentul şoselei, aceasta suferind în urma impactului leziuni corporale. Bătrâna s-a împăcat cu consăteanul ei și nu a cerut daune pe căi legale.

”Bunica mea a avut un accident rutier acuma 3 ani, a stat câteva zile în spital. Bunica şi cel care a accidentato s-au împăcat, totul a fost în regulă, ambele părţi fiind consăteni. Azi (8 noiembrie – n.red) au venit la dânsa două persoane care s-au prezentat ca find de la o firma de despăgubiri ale victimilor accidentelor şi că-i vor face ei un dosar gratis, pentru ca ulterior să fie despăgubită. Eu am vorbit cu una din acele persoane, s-a prezentat ca si Gabor Vasile din partea firmei CEDE. Vroiau să o ducă la Bistiţa la un cabinet de medicină legală şi altele. M-am gândit că sunt ceva escroci, noi familia nu am depus plângere cu accidentul, suntem de acord cu acea împăcare.”, ne-a scris nepotul Cosmin Dan.

CEDE este Centrul European de Despagubiri SRL, cea mai mare firmă din România cu acest tip de activitate: obținerea de despăgubiri pentru victimele accidentelor rutiere.  Firma are codul CAEN 7022 – Activități de consultanță pentru afaceri și management.

Clujeanul cu bunica din Zoreni ne-a spus că nu știa până ieri că există astfel de firme, dar că acum a văzut pe internet că e plin de ele în România: ”Vroiam sa sun la politie prima dată, dar acuma m-am lamurit”

Iată cum au acționat cei de la CEDE: ”Au venit la dumneai acasa, în localitatea Zoreni,i-au cerut buletin, nu li l-a dat. I-au spus ca o vor despagubi de pe urma accidentului. De unde aveau ei date cu accidentul? Sau ca o stat bunica in spital? Nu i-a apelat nimeni. Bunica a sunat la noi la Cluj, iar eu i-am zis să mi-i dea la telefon și am vorbit cu o persoana Gabor Vasile de la firma CEDE. I-am spus tot ca nu va semna bunica nici un act pana nu aflu tot despre firmă. Dacă noi familia vroiam despăgubiri, căutam un avocat atunci care să ne lămurească cu toate formelele legale etc.”, a spus Cosmin Dan.

L-am sunat pe acesta Vasile Gabor de la Centrul European de Despagubiri SRL și l-am întrebat cum a ajuns la bătrâna din Zoreni. Explicația e uluitoare:

Clujust: Cum ați ajuns la bătrâna din Zoreni?

Gabor: Pe baza sesizării din media.

Clujust: Păi accidentul a fost acum 3 ani.

Gabor: Da, dar contractele au început mai târziu.

Clujust: Ce contracte?

Gabor: De la firma CEDE. Persoanele implicate în evenimente rutiere au intrat în programul pentru despăgubiri.

Clujust: Cum au intrat în program?

Gabor: Dintr-o bază de date.

Clujust: De unde aveți baza de date?

Gabor: (pauză)…

Clujust: De la Spital, Ambulanță?

Interlocutorul de la firma CEDE a închis telefonul.

Citește și

SRL-uri de ”recuperare despăgubiri” abordează victime rutiere pe Facebook pentru a-și schimba avocatul

Comments

comentarii

Lasă un răspuns