fbpx

Viața în instanță. Sala 76, Judecătoria Cluj-Napoca. Un avocat i-a spus judecătoarei că-i face plângere la CSM

Un episod de astăzi din ”viața în instanță”. Conflict între un avocat cu experiență și o tânără judecătoare. Avocatul i-a spus judecătoarei în ședință că-i va face plângere la CSM după ce aceasta nu i-a acordat cuvântul în replică după ce a vorbit avocata părții adverse.

Sala 76 de Civil de la Judecătoria Cluj-Napoca. Protagoniștii scenei de scandal: avocatul Viorel Stanciu, avocata Diana Vana și judecătoarea Denis-Cristina Mudure.

Alți avocați ce au fost în sală ne-au povestit că avocatul Stanciu și judecătoarea au ridicat vocea unul la celalălat, încât la final avocatul i-a spus că-i va face plângere la Consiliul Superior al Magistraturii, iar judecătoarea i-a replicat ”să faceți”.

Obiectul dosarului este o plângere făcută de Stanciu împotriva refuzului executorului judecătoresc Radu Crișan de a-i permite să studieze un dosar execuțional. Executorul este reprezenat de avocat Diana Vana. Mai întâi, între cei doi avocați a avut loc un schimb de replici dur, încât Vana i-a reproșat colegului că nu este deontologic ce face. Viorel Stanciu a cerut cuvântul în replică, iar judecătoarea Cristina Mudure nu i l-a acordat.

”Judecătoarea a fost obraznică. I-am spus că nu inventează noi proceduri. Dreptul trebuie să se exercite in limite normale. Era prima mea replică, iar înainte nu am vorbit mult. Am cerut înregistrarea ședinței pentru a o depune cu plângerea la CSM. Doar cu unii judecători tineri se întâmpla așa, căci la Tribunal și la Curte nu am avut probleme”, ne-a spus Stanciu după ședință. Acesta este în Baroul Cluj din 2006, iar anterior a fost consilier juridic.

Contactată de Clujust, avocata Diana Vana a precizat că avocatul advers a vorbit urât: ”Și eu m-aș fi enervat în locul judecătoarei.”

Denis-Cristina Mudure (fostă Epure) a fost numită judecător la Judecătoria Cluj-Napoca prin decret prezidențial în 2016.

Clujust îi încurajează pe avocați să ne scrie la office@clujust.ro despre experiențe inedite în instanță.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina