Acasă » ȘTIRI » Vecinii contestă proiectul unui bloc de 6 etaje ridicat de un britanic în Cluj-Napoca
Terenul de pe str. Decebal nr.72 e pregătit pentru viitoarea construcție

Vecinii contestă proiectul unui bloc de 6 etaje ridicat de un britanic în Cluj-Napoca

Vecinii au contestat proiectul unui bloc de 6 etaje ridicat de un britanic pe strada Decebal din Cluj-Napoca. Consilierii locali au votat favorabil, în ședința din 6 februarie, Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru viitorul imobil.

Pe ordinea de zi a Consiliului Local a fost PUD-ul pentru un imobil mixt cu regim de înălțime S+P+5E+R pe strada Decebal nr.72.

Investitor este societatea Harshad International Limited SRL, deținută de cetățeanul britanic Kaushik Madhavji Pankhania și soția lui, Oana Pankhania Drăgan din Cluj-Napoca.

Mai mulți vecini au răspuns la notificarea privind viitorul imobil cu nemulțumiri, potrivit documentației depuse pentru PUD. Astfel, vecinii Nicolae și Maria Toderici au precizat: ”Nu suntem de acord cu construcția care se intenționează a se face, pentru că ni se pierde intimitatea, însorirea și se distruge structura de rezistență a clădirii noastre, pereții fiind lipiți de clădirea de la nr.72”

Reprezentanții firmei Top Prodcom Impex, cu sediu lângă adresa proiectului, au spus: ”Nu suntem de acord cu această construcție deoarece ar afecta grav structura de rezistenă a imobilului meu, ar aduce distrugeri mari acestuia și s-ar pierde intimitatea, pentru că în loc de curte cum ar trebui să fie, ar fi ridicat bloc”

Arhitecții de la Arhimar, care s-au ocupat de documentație pentru britanic, au răspuns:

”În legătură cu observația legată de pierderea intimității, Regulamentul Local de Urbanism prevede restructurarea acestei zone din spații cu caracter rezidențial de tip periferci în spații urbane cu funcțiuni mixte – cu clădiri dispuse în aliniament, cu regim mediu de înălțime, cu aliniere la cornișă situată la o înălțime de 18m. Imobilul propus respectă integral aceste reglementări. ”

”În legătură cu observația legată de distrugerea structurii de rezistență, prin alipirea pereților dintre imobilul propus nou și imobilul de la nr. 74, documentația care face obiectul prezentei notificări este întocmită în scopul aprobării unui PUD – prin care se reglementează condițiile de amplasament și de construire pe parcela de pe strada Decebal nr.72. Ulterior aprobării acestei documentații urmează faza D.T.A.C (Documentație Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire) în cursul căreia se va elabora o expertiză tehnică din care să rezulte măsurile necesare pentru ca imobilul propus să nu efecteze structura de rezistență a clădirilor învecinate”

După ce a fost aprobat PUD-ul, urmează ca firma Harshad să ceară autorizația de construire, care poate fi atacată în instanță de vecini.

Potrivit unui site de evidență a antreprenorilor din Marea Britanie, afacerile în care este implicat Kaushik Madhavji Pankhania au o valoare netă de 1,2 milioane lire.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns