fbpx

Un tânăr din Năsăud a fost eliberat din mâinile unor răpitori albanezi în Spania

Conlucrarea dintre polițiștii români și spanioli a dus la depistarea și eliberarea unui tânăr din Năsăud, fiul unui patron de firmă de transport, răpit de niște albanezi care cereau 750.000 de euro!

”La data de 30.08.2021, în baza unui ordin european de anchetă emis de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud și a schimbului de informații efectuat între ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Bistrița-Năsăud și al polițiștilor din cadrul Poliției Naționale din Spania – Unitatea de Răpiri Madrid, autoritățile judiciare din Spania au efectuat mai multe acțiuni de amploare, în urma cărora un bărbat, cetățean român, de 28 de ani, victimă a infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, a fost depistat, eliberat și luat în custodie de autoritățile spaniole, fiind repatriat la data de 01.09.2021.”, a anunțat DIICOT.

Pe lângă răpire, procurorii cercetează și traficul de droguri, după ce unul din șoferii societății de transport a făcut dispărute 300 de kilograme de stupefiante.

”În cauză înregistrată pe rolul DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și lipsire de libertate în mod ilegal, s-a reținut faptul că, un bărbat din Năsăud, administratorul unei societăți de transport internațional, s-a deplasat în Spania împreună cu fiul său, în vârstă de 28 de ani, pentru a rezolva unele neînțelegeri cu privire la un transport rutier de mărfuri.

Odată ajuns pe teritoriul Spaniei, acesta s-a întâlnit cu trei persoane necunoscute, cetățeni albanezi, care l-au reținut pe fiul său, întrucât unul dintre șoferii firmei de transport ar fi trebuit să transporte, din Spania în Italia, cantitatea de 300 de kilograme de droguri, care nu a ajuns la destinație.

Pentru a-l elibera, cetățenii albanezi au solicitat marfa dispărută sau suma de 750.000 de euro, reprezentând contravaloarea drogurilor.

Din cercetările efectuate în cauză s-a reținut faptul că, în perioada iulie – august 2021, unul dintre șoferii societății a primit de la cetățeni albanezi, cantitatea de 700 kilograme de droguri (marijuana) pe care ar fi trebuit să o transporte în Italia și în Germania.

Încărcarea drogurilor a avut loc în zona Valencia-Alicante, iar șoferul autotrenului a transportat cantitatea de 700 de kilograme de droguri până în localitatea Medina, unde a predat 300 de kilograme unui alt conducător auto, în vârstă de 42 de ani, ce urma să le transporte în Italia. Diferența de 400 de kilograme a fost transportată de către unul dintre inculpați pe teritoriul Germaniei.
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că transportul de 300 de kilograme de droguri nu a mai ajuns la destinație, respectiv în Italia, tirul fiind abandonat în localitatea Medina, cantitatea de droguri nemaifiind găsită.

La data de 24.08.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița-Năsăud au efectuat 2 percheziții domiciliare, în imobilele aparținând inculpatului în vârstă de 42 de ani, în urma cărora au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, trei telefoane mobile, 6 cartele SIM, 400 de euro, 1.650 de lei, un dispozitiv GPS, un laptop și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.”, a precizat biroul de presă al DIICOT

Comments

comentarii

Cinci persoane au murit într-un accident produs de un microbuz românesc pe autostrada M1 din Ungaria.... Citește mai mult
Pompierii din cadrului Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj sunt adevărați eroi, după ce în ultima săptămână au evitat un adevărat dezastru.... Citește mai mult
CFR Cluj se confruntă cu probleme financiare și încearcă să amâne plata salariilor pentru ultimele două luni.... Citește mai mult
Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a declarat că pentru cei care lucrează în instituțiile publice, certificatul verde ar trebui să fie obligatoriu pentru a avea acces în clădire.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!