fbpx
Acasă » ȘTIRI » Un tânăr a fost prins de polițiști când vindea în Bistrița etnobotanice cumpărate din Cluj-Napoca

Un tânăr a fost prins de polițiști când vindea în Bistrița etnobotanice cumpărate din Cluj-Napoca

Un tânăr a fost prins de polițiști când vindea în Bistrița etnobotanice cumpărate din Cluj-Napoca, oraș ce devine astfel hub de aprovizionare pentru dealeri

La data de 12 iunie 2018, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Bistriţa – Năsăud au dispus reținerea pe timp de 24 de ore a inculpatului Ciprian Dan Silași zis ”Kidu” pentru săvârşirea infracțiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive , așa-zise ”etnobotanice”. Procurorii îl acuză de 194 de acte materiale comise în perioada iulie 2017-iunie 2018.

”S-a reținut în fapt că în data de 11.06.2018 la ora 16,12 organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Bistrița l-au depistat pe inculpatul Silași Ciprian Dan, având asupra sa o pungă din material plastic în care se afla o substanță vegetală uscată. La controlul corporal efectuat asupra acestuia au fost identificate 22 de pliculețe ce conțineau substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum și un cântar electronic. Substanțele în cauză au fost procurate prin cumpărare de către inculpatul Silași Ciprian Dan, în data de 7.06.2018, din municipiul Cluj-Napoca cu suma de 1.500 de lei, iar în data de 11.06.2018, la momentul depistării sale, inculpatul Silași Ciprian Dan s-a întâlnit cu trei persoane de sex masculin (depistate de organele de poliție împreună cu acesta), pentru a le vinde acestora diferite cantități din substanța respectivă.

De asemenea, din probele administrate în cauză rezultă că în perioada iulie 2017-iunie 2018 inculpatul i-a vândut unei persoane de aproximativ 150 de ori diferite cantități din substanța cu efect psihoactiv denumită ”chil” cu suma de 10 lei de fiecare dată, iar de alte cel puțin 20 de ori i-a oferit acestuia spre consum substanța cu efect psihoactiv pe care au consumat-o împreună. De asemenea, în perioada ianuarie – iunie 2018, inculpatul Silași Ciprian Dan i-a oferit spre consum altei persoane substanța cu efect psihoactiv denumită ”chil”, pe care au consumat-o împreună – de 23 de ori (săptămânal), cu titlu gratuit.”, au precizat procurorii DIICOT.

În cursul zilei de astăzi, Tribunalului Bistriţa-Năsăud a dispus arestarea preventivă a inculpatului Ciprian Dan Silași  pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura poate fi contestată la Curtea de Apel Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina