Acasă » ȘTIRI » Un șofer beat l-a rugat pe un prieten să mintă că a fost la volan, dar acesta l-a dat în gât la poliție

Un șofer beat l-a rugat pe un prieten să mintă că a fost la volan, dar acesta l-a dat în gât la poliție

Un tânăr de 24 de ani, praf de beat, l-a rugat pe un prieten, cu alcoolemie mai mică un pic, să spună că el a condus mașina, după ce a avariat-o prin Florești. Când a ajuns la Poliție și a aflat că îi va fi suspendat permisul, prietenul l-a dat în gât.

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti l-au reținut pe tânărul care a fost în realitate la volan, pe care îl cercetează pentru conducere sub influenţa alcoolului şi instigare la mărturie mincinoasă.

”La data de 5 august a.c., în jurul orei 00.50, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, s-au autosesizat cu privire la un eveniment rutier petrecut pe strada Eroilor din localitatea Floreşti, eveniment rutier cu pagube materiale. În urma verificărilor, a fost identificat un bărbat în vârstă de 24 de ani din Cluj-Napoca care se afla lângă autoturismul avariat, dar care a afirmat că nu el este cel care a condus autoturismul respectiv, indicând o altă persoană ca fiind conducătorul auto, în persoana unui bărbat de 23 de ani din Zalău, judeţul Sălaj.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică şi având suspiciuni cu privire la cele declarate de acesta, bărbatul a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, în jurul orei 17.30 acesta a venit la sediul poliţiei însoţit de un alt bărbat, şi acesta sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv o concentraţie de peste 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar care, în momentul în care a aflat că urmează să-i fie suspendat dreptul de a conduce a declarat poliţiştilor că nu el a condus autoturismul implicat în evenimentrul rutier şi că a fost rugat de prietenul său să declare acest lucru.”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Tânărul pentru 24 de ore urmează să fie prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina