fbpx
Primarul Horvath Marton (stânga)

Un primar din Cluj, condamnat în primă instanță, a scăpat de pușcărie prin acord de mediere

Primarul comunei Mociu din județul Cluj, Horvath Marton (UDMR), a scăpat de procesul penal în care era judecat pentru că l-a bătut pe un bărbat. Primarul a încheiat acord de mediere cu partea vătămată în faza de apel, după ce la prima instanță a fost condamnat la un an și 10 luni de închisoare!

Curtea de Apel Cluj a luat act, astăzi, de acordul de mediere încheiat între inculpat și partea vătămată.

Decizia pe scurt: ”Admite apelurile declarate de partea vatamata Serdenciuc Eugen si inculpatul Horvath Marton împotriva Sentintei penale nr.1775/20 noiembrie 2015 a Judecatoriei Gherla, pe care o desfiinteaza în întregime si Pronuntând o noua hotarâre, în baza art. 16 lit.g C.pr.pen. rap.la art. 180 al.4 V C.pen. înceteaza procesul penal pornit împotriva inculpatului Horvath Marton prin încheierea acordului de mediere cu partea vatamata Serdenciuc Eugen. Obliga inculpatul la 300 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitiva. Pronuntata în sedinta publica din 2.02.2016.”

Primarul Marton Horvath de la Mociu a fost acţionat în judecată după ce a lovit un alt bărbat. Incidentul a avut loc în 2014 la Țaga, la o festivitate de 8 martie, la care au participat angajaţii de la șapte primării din zona de nord est a judeţului Cluj

La un moment dat, în timp ce îşi ţinea discursul, primarul Horvath Marton a fost întrerupt de inginerul Serdenciuc care i-a spus că ar trebui să îşi dea demisia din moment ce a fost declarat, oficial, colaborator al Securităţii, prin sentinţă definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

batutEugen Serdenciuc (foto) a susținut că la plecare a fost aşteptat de primar şi de viceprimar. “Am ieşit în curte să dau un telefon şi să îmi anunt familia că plec spre casă”.  “M-a strigat primarul în timp ce eu vorbeam la telefon. Apoi m-a lovit în cap şi am căzut la pământ. M-am ridicat cu greu şi atunci am căzut din nou şi mi-am pierdut cunoştinţa”, declara inginerul topograf după incident.

Un angajat al Primăriei Palatca a sunat speriat la 112 şi a cerut intervenţia unei ambulanţe deoarece bărbatul se afla în stare de inconştienţă.

Judecătoria Gherla l-a condamnat pe primar, în noiembrie 2015,  la 1 an si 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, cu interzicerea anumitor drepturi pe o durată de un an.

Sentința mai prevedea: ”Obliga pe inculpat sa achite partii civile Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, despagubiri civile în suma de 5.857,6 lei. Obliga pe inculpat sa achite partii civile Serdenciuc Eugen, domiciliat în municipiul Cluj-Napoca, strada Suceava, numarul 41, judetul Cluj, despagubiri civile în suma de 1.214,4 lei, cu titlu de daune materiale si suma de 20.000 lei cu titlu de daune morale.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina