Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Un om de afaceri clujean a preluat creanța Tower, dar pune condiția încetării procesului penal

Un om de afaceri clujean a preluat creanța Tower, dar pune condiția încetării procesului penal

Creanța de 19,4 milioane lei a firmei Clark International (fosta Tower) a fost preluată prin act notarial de o societate deținut de omul de afaceri Dorin Bob, dar, pentru a finaliza proiectul imobiliar, acesta le-a cerut persoanelor vătămate din dosarul penal al lui Mihai Chezan să semneze acorduri de mediere prin care să solicite încetarea procesului penal.

Păgubiții din dosarul Tower au primit, săptămâna trecută, din partea unei doamne pe nume Cristina Sorocovschi un e-mail în care scria: Studium Green va organiza o intalnire cu clientii Proiectului TOWER PARK, in data de 24 februarie 2017 ora 15, la biroul de vanzare de langa Billa.

Subiectele de discutie vor fi:

  1. Situația actuala a proiectului Tower Park.
  2. Opțiuni de continuare a proiectului.
  3. Propuneri de continuare a proiectului.”

Potrivit avocatului Marius Floare, care reprezintă o parte din părțile civile, Studium Green nu a depus niciun act în dosarul penal cu privire la preluarea proiectului. De asemenea, în dosarele de insolvență ale firmelor Clark International și Sterling International, nu este nicio noutate. Precizăm că preluarea părților sociale sau ale activelor se poate face doar cu acordul lichidatorului judiciar și al judecătorului sindic.

Dorin Bob

Contactată de Clujust.ro, Sorocovschi a spus că nu poate da mai mult detalii și că se va consulta cu Dorin Bob pentru a reveni cu o poziție.

Unii dintre cei care au participat la întâlnire au declarat pentru Clujust.ro, sub protecția anonimatului, că li se pare o șmecherie deoarece li s-a cerut să semneze acord de mediere și convenție fără să aibă vreo garanție concretă că proiectul se va realiza.

Oamenilor li s-a înmânat să semneze o convenție cu firma AHQ Management, din care Dorin Bob deține 70%, și un acord de împăcare/mediere cu inculpații Clark Internatonal, Sterling International Development, Mihai Chezan și Mihaela Bărbos.

”Dezvoltatorul a achiziționat creanța în sumă de 19.405.209,35 RON de la Carpathia LLC în baza contractului de cesiune de creanță autentificat sub nr.255 din data de 14.02.2017 de către SNP S.V.Budușan, în urma căruia Dezvoltatorul a devenit creditor majoritar al lui Clark”, scrie în convenție. Amintim că creanța a mai fost preluată în trecut de altă firmă, iar contractul de cesiune a fost anulat. 

De asemenea, amintim că proprietarul terenului de pe Calea Florești, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, a cerut și a obținut în primă instanță anularea contractului de asociere în vederea realizării proiectului imobiliar. Urmează să se judece calea de atac la Curtea de Apel Cluj în 13 martie.
Potrivit Convenției, ”Dezvoltatorul este interesat de preluarea Imobilului Rezidenția în urma vânzării prin Procedura de Valorificare, prin adjudecarea acestora în contul Creanței sale, dar existența Procesului Penal, precum și a măsurilor asiguratorii dispuse în Procesul Penal asupra Imobilului Rezidențial, respectiv a sechestrului asigurator împiedică:
  • achiziționarea imobilului rezidențial în procedura falimentului a SID/Clark
  • obținerea de noi autorizații de construire pentru finalizarea lucrărilor de construire aferente imobilului rezidențial
  • finanțarea, din surse private sau din surse instituționale a lucrărilor de construire necesare finalizării imobilului rezidențial
  • buna evoluție pe piața imobiliară a proiectului Tower Park, menită să folosească atât Dezvoltatorului, cât și Cumpărărtorului”

Primul angajament al cumpărătorului este ”să semneze toate actele și declarațiile prevăzute în Anexa 1 – Acord de împăcare/mediere cu privire la (i) renunțarea/tranzacționarea oricăror pretenții civile sau medierea privind acestea și la (ii) solicitarea încetării procesului penal, absolut necesare pentru ridicarea sechestrului asigurator dispus în procesul penal fără de care nu este posibilă valorificarea imobilului rezidențial și implicit predarea apartamentului/elor către cumpărător”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina