fbpx

Un model pentru adolescentele de azi. Are succes pe Instagram și a intrat prima la Drept

Maria Copilău este un exemplu pentru adolescentele din ziua de azi. Contul ei de Instagram are aproape 18.000 de urmăritori (followers) și a intrat prima la Facultatea de Drept a Universității București în 2019, fiind o studentă eminentă. De asemenea, este în internship la instituția Avocatul Poporului.

Am stat de vorbă cu tânăra de 19 ani despre alegerea facultății, prima sesiune, pasiunea pentru fotografii și despre altele în interviul de mai jos.

De ce ai ales facultatea de drept?

Facultatea de Drept m-a ales pe mine, practic. Eram in clasa a XI-a, iar mama mea, profesoara de fizica, insista sa îmi aleg o facultate, sa incep pregătirea pentru ceva. In subconștientul meu se afla mereu ideea facultatii de Drept, dar nu aveam curajul sa o materializez pentru ca nu stiam exact ce implica admiterea, facultatea și chiar profesia. Din liceul meu nu mai era nimeni care sa fi dat la aceasta facultate in ultimii 5-6 ani. De ce era in subconștientul meu dreptul? Pentru ca mi se potrivește. Cumva personalitatea mea este pliata pe meseriile pe care le implica acest domeniu de activitate. Apoi m-am informat și am început sa lucrez pentru visul meu. 

Te-a surprins ca ai intrat prima la facultate sau te asteptai sa fii in top?

Da, m-a surprins ca am avut acest succes. In momentul afișării rezultatelor, la 00:00, stăteam chiar agitata la coada pentru cei admiși la taxa, împreuna cu părinții mei, nu stiam la ce sa ma astept. Stiam ca nu am greșit multe grile, dar nu speram la asa un rezultat. Acest lucru nu înseamnă ca ma subestimez, ci niciodată nu mi se pare suficient cat stiu, cat am invatat. Mereu simt ca as fi putut mai mult, ar fi trebuit sa muncesc mai mult. 

De cand ai inceput sa pui poze si cum ai ajuns sa ai asa multi followeri?

Pasiunea pentru poze vine de la tata, de la chiar 5 ani, poze am făcut dintotdeauna, iar pe Instagram postez din 2012.

Ce zic colegii? Vor sa-si faca poze cu tine?

Colegii sunt niște simpatici. Sunt prietenii mei și nu conteaza nici câți followeri are fiecare, nici punctajul cu care am fost admiși. Suntem toți egali și ne înțelegem foarte bine. Poze facem de fiecare data când ne vedem( poate mai mult la insistentele mele) pentru a imortaliza energia pozitivă pe care o avem când suntem împreuna. 

Practic, datorita Instagram, tu ai deja un job/cariera. Se castiga bine ca influencer?

Nu m-as numi chiar un influencer și mi se pare oarecum superficial acest termen. Pentru a păstra totuși terminologia, m-as numi un microinfluencer, care face asta in timpul liber, ca un hobby. Câștigurile nu sunt mari la acest nivel, ele se materializează mai mult in produse pe care mi le trimit diverse firme. 

Cum a fost prima sesiune la drept?

Vai! Prima sesiune la Drept a fost … fără cuvinte. Cel mai bun termen care o descrie este OBOSITOARE. Nici acum, la o luna distanță, nu mi-am revenit cu odihna. Am descoperit o noua dimensiune a mea in aceasta sesiune. A fost o experiența memorabila, cu mult chin, dar rezultatele au fost direct proporționale cu efortul depus, deci pozitive. 

Spre ce profesie din domeniul dreptului vrei sa te indrepti si de ce?

Momentan nu ma pot hotărî in legatura cu profesia juridică pe care mi-ar plăcea sa o practic. Îmi doresc sa fiu un adult fericit și acest lucru implica sa practic o meserie care sa îmi placa cu adevărat. Mi-am propus sa experimentez toate profesiileprin practică la diverse instituții  și apoi sa văd ce mi se potrivește.

Cum este in internship la Avocatul Poporului?

Este interesant, dar nu avem prea multe de făcut, noi, stundenții. Mai mult ne-au prezentat activitatea lor, noile procese in care au fost implicați.

Cum vezi in viitor imbinarea intre instagram si profesie?

Nu cred ca voi dedica și in viitor la fel de mult timp Instagramului. Este doar o perioada din viața mea.

Crezi ca e important pentru un avocat influenta in social media?

Da. Un avocat, având o profesie liberală, trebuie sa muncească sa ajunga cunoscut și căutat in domeniu. Acest lucru se face in principal prin cazuri câștigate, dar in societatea de astăzi o influența foarte mare o poate avea și Instagramul, deși nu stiu cat de viabila poate părea munca unui avocat analizându-i doar profilul de Instagram. 

Pe cine admiri in domeniul dreptului si pe cine ca influencer?

In domeniul dreptului ii admir, in principal, pe profesorii facultatii mele, Facultatea de Drept a Universității din București, care, pe langa faptul ca sunt practicieni desăvârșiți, și transmit informația și pasiunea pentru drept generațiilor noastre . Pe Instagram nu am o persoana anume din țara, dar din strainate îmi place mult stilul Oliviei Culpo.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina