fbpx

Un fost deputat, revenit în magistratură acum 1 an și 4 luni, cere să se pensioneze

Fostul deputat PDSR, Ștefan Victor Achimescu, actual judecător la Tribunalul Ilfov, a cerut să se pensioneze din magistratură la 1 an și 4 luni după ce a revenit în funcție. La cei 63 de ani ai săi, fostul politician, fost avocat și actual magistrat va încasa o pensie specială de aproximativ 16.000 de lei pe lună, potrivit Radio Europa Liberă România.

Fostul demnitar a revenit în magistratură, în luna mai 2019, fără concurs, în baza modificărilor legilor Justiţiei aduse de Comisia Iordache în Parlament. Începând din octombrie 2018, foştii judecători şi procurori care şi-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridică, avocații, notarii, consilierii juridici, politiştii, grefierii sau executorii judecătoresti cu studii superioare juridice pot reveni în magistratură, dacă au o vechime de specialitate de cel puţin 10 ani. Aceștia susțin un interviu susţinut în faţa judecătorilor din CSM.

La momentul respectiv, Achimescu a dat asigurări că nu revine în funcție doar pentru a încasa pensie specială, arătând că acesta este vocația sa, urmând să profeseze până la 65 de ani. Între timp, s-a răzgândit. Cererea sa urmează să fie analizată de Secția pentru Judecători a CSM în ședința din 29 octombrie. Dacă va fi acceptată, fostul demnitar urmează să cumuleze indemnizația de fost parlamentar cu pensia specială de judecător.

Ca parlamentar ales din partea PDSR, Achimescu a luat cuvântul de 3 ori în patru ani.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns