fbpx

Un cuplu român a sustras un ceas de 67.400 de lire, cu ajutorul copilului lor de 6 ani

Un cuplu roman s-a folosit de copilul lor de 6 ani pentru a sustrage un ceas în valoare de 67.400 de lire sterline.

Ceasul de aur roz a fost sustras de la retailer-ul Harrods, scrie Daily mail, care oferă toate detaliile legate de furt.

Cu 5 zile înainte să dea lovitura, Ilie Para și Marta Para-Bloj (în imaginea furnizată de Daily mail), ambii în vârstă de 33 de ani, au făcut o vizită la  retailer-ul de lux din Knightsbridge, centrul Londrei, și au fotografiat ceasul din aur roz de 18 carate, marca Audemars Piguet Royal Offshore Oak.

La data de 19 septembrie 2020, cei doi au revenit la magazinul de lux însoțiți de copilul lor de 6 ani. Simulând că sunt interesați de ceasul cu pricina, Ilie Para, la momentul la care vânzătorul s-a întors cu spatele, a substituit ceasul original cu o replică pe care o avea pregătită și care era ascunsă în gluga copilului care îi însoțea.

Poliția londoneză a reușit, la numai câteva zile de la furt, să îi prindă, în portul Dover pe când se pregăteau să plece din Anglia cu un Audi negru.

Când judecătorul Michael Grieve a întrebat cine este cea de-a treia persoană menționată în raportul polițiștilor ca fiind în autoturim, i s-a comunicat că este un copil, iar judecătorul a răspuns: ,,Chiar m-am întrebat de ce nu a fost arestată o a treia persoană cu rol important în comiterea infracțiunii.”

Procurorul de caz, Dominic Hockley a declarat, conform sursei citate, că cei doi români au planificat minuțios furtul, la prima vizită la magazin, aceștia plimbându-se prin magazin, uitându-se la mai multe vitrine, în final hotărându-se să se oprească la standul concesionat de AP, unde vînzătorul le-a prezentat mai multe ceasuri scumpe, pe care Ilie Para le-a încercat pe mână. Într-un final, a fotografiat unul dintre ele, respectiv pe cel din aur roz pe care l-a și sustras cinci zile mai târziu.

În opinia procurorului, acea vizită a fost o misiune de recunoaștere și stabilire a țintei, fotografierea având ca scop, fără nicio îndoială, obținerea unuei replici a originalului. Acesta a apreciat că ,,acest lucru a demonstrat planificare și rafinament.”

La 5 zile după prima vizită, cuplul a revenit la magazin însoțit de fiul acestora de 6 ani, care avea ascunsă în gluga hanoracului falsul ceasului pe care plănuiau să-l fure, pretinzând că doresc să cumpere un cadou pentru tatăl femeii.

Unul dintre ceasurile prezentate a fost un Royal Oak din aur roz de 18 carate, în valoare de 67.400 de lire sterline,  cu cronograf automat”, a spus procurorul.

„Cei doi au spus că nu le plac celelalte ceasuri, și că vor Royal Oak”.

„Când asistentul de vânzări a luat celelalte ceasuri pentru a le așeza înapoi în vitrină, domnul Para a luat ceasul original pe care îl încercase și l-a schimbat cu un fals.”

Doamna Para-Bloj a tot mutat ceasurile de pe expozitor pentru a da impresia că încă se uită la ceasuri.

Hoții au susținut, imediat după aceea, că au nevoie de ceva timp pentru a se „gândi la asta” și s-au „enervat” atunci când li s-au cerut datele de contact.

Asistentul de vânzări nu a sesizat substituirea ceasului, dar a doua zi, un coleg de-al său, a observat că, cadranul ceasului era diferit și că îi lipsea numărul de serie.

„A fost un fals convingător, dar totuși un fals”, a spus domnul Hockley.

Când familia a fost oprită în portul Dover, Ilie Para purta ceasul la încheietura mâinii stângi, iar adresa lor din Londra era radiată.

După ce a urmărit imaginile video ale furtului, judecătorul Grieve a remarcat că, copilul plângea și era „gata” să plece, dar s-a aplecat înainte ca Ilie Para să întindă mâna.

Procurorul i-a răspuns judecătorului: „Absolut. Aceasta a fost o infracțiune planificată în prealabil”.

Graham Taylor, avocatul femeii, Para-Bloj, a cerut pregătirea unui raport preliminar și a susținut că: „În prezent aceasta este însărcinată aflându-se la sfârșitul primului trimestru și că are dificultăți și griji deosebite”.

Atât Ilie Para cât și Para-Bloj și-au recunoscut fapta de furt.

Aceștia au fost arestați preventiv până la judecată, judecată care va avea loc la data de 14 decembrie la Southwark Crown Court.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns