fbpx

Un complet de judecată de la Curtea de Apel București este în autoizolare

Membrii unui complet de judecată din cadrul Curții de Apel București se află în  la domiciliu după ce au intrat în contact direct cu un arestat de la Penitenciarul Jilava la începutul acestei săptămâni.

Informația a fost făcută publică de Sinficatul Național al Greferi Judiciare (SNGJ) Dicasterial.

Potrivit unor surse al SNGJ, conducerea penitenciarului a avertizat Curtea de Apel București, printr-o adresă trimisă luni seara, târziu, asupra faptului că a doua zi dimineață urmează să fie adus un deținut care a fost în contact direct cu un individ venit din Spania, confirmat cu .

”Cu toate acestea, deși există posibilitatea tehnică și legală de audiere a inculpatului prin sistemul de videoconferință și nici nu aveau echipament de protecție adecvat, judecătorii au decis să judece totuși acest dosar, cu prezentarea inculpatului la sediul instanței, fără a tine cont de măsurile de prevenire a răspândirii virusului.”, menționează reprezentanții Sindicatului grefierilor.

Precizările Curții de Apel București, citate de Qmagazine.ro:

”La data de 23.03.2020, ora 19,00 a fost primită pe faxul registraturii Secției I penale o adresa  emisă la aceeași dată, 23.03.2020, din partea Serviciului Independent de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul MAI-IGPR-DGPMB, prin care ni s-a adus la cunoștință că  două persoane private de libertate aflate la Secţia 13 Poliţie Bucureşti  ar fi intrat în contact direct, în perioada 5 -11 martie 2020, cu o a treia  persoană privată de libertate  confirmată ulterior  ca fiind infectată cu , după mutarea sa în cadrul Spitalului Penitenciar Jilava.

Facem precizarea că nu persoana care a fost testată pozitiv în cadrul Penitenciarului Jilava  (ulterior, din relaţiile obţinute a rezultat că trei teste au fost negative chiar şi pentru aceasta) a fost adusă la Curtea de Apel Bucureşti, ci cele două persoane private de libertate în cadrul Secţiei 13 Poliţie, care ar fi avut contact cu cea de-a  treia persoană transferată la Spitalul Penitenciar Jilava.

Cele două persoane au fost prezentate Curţii de Apel Bucureşti la datele de 16 martie şi respectiv, 18 martie 2020, deci, cu aproximativ o săptămână înainte ca judecătorii din cadrul secţiei 1 penale să fie informaţi cu privire la o eventuală suspiciune în legătură cu sănătatea acestora. Prin urmare, este absolut nereală informaţia că judecătorii au decis să judece deşi ştiau că deţinuţii erau infectaţi.

Totodată, precizăm şi faptul că măsurile de  au fost luate cu titlu preventiv, pentru evitarea contactului ulterior cu personalul din instanţă şi cu ceilalţi participanţi la actul de justiţie, însă, din fericire, ni s-a comunicat că cele două persoane private de libertate aduse la Curtea de Apel Bucureşti în datele de 16 şi 18 martie 2020 nu au fost confirmate în termen de 14 zile de la data ultimului  contact cu persoana suspectă, ca fiind purtătoare de virus. ”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina