fbpx
foto cu titlu exemplificativ

A reușit la examenul pentru Barou cu punctaj mare, dar nu și-a găsit maestru: ”Acum cu criza, sunt amânată”

O tânără din Cluj care a reușit la examenul pentru Barou din august 2019 cu 87 de puncte încă își caută îndrumător. Aceasta ne-a scris despre ”aventura” ei de a găsi maestru, în care a depus 200 de CV-uri, a fost la un interviu și a fost amânată de mai multe ori. ”În prezent, având în vedere criza creată de aceasta pandemie. din nou sunt amânată.”, a precizat tânăra, care a dorește să nu-i divulgăm identitatea. Redăm mai jos scrisoarea ei:

”În urma promovării examenului de primire in profesie sesiunea august 2019 am început să îmi depun CV-ul si scrisoarea de intenție la mai multe cabinete si societăți de avocatură din Cluj-Napoca. Nu am primit nici macar un raspuns. În urma unei intervenții am primit șansa unui interviu la una dintre cele mai mari Societăți de avocatură din Cluj-Napoca. M-am prezentat la interviul stabilit si mi-am expus cu sinceritate situatia, respectiv ca încă sunt în pregătire pt concursul INM din luna noiembrie.

În urma acestei discuții am rămas sa tinem legatura in functie de rezultatul obtinut la INM. Nu am reusit sa trec de proba juridică și am luat legatura din nou cu domnul avocat in vederea stabiliri unei noi întâlniri. Aceasta intalnire a avut loc în luna decembrie 2019 și am stabilit ca vom încheia un contract de colaborare în luna ianuarie si sa revin.

În luna ianuarie am revenit dar nu mi s-a mai raspuns la solicitări. M-am trezit ca nu mai pot lua legatura cu domnul avocat și trebuie să încep din nou căutările. Dar fiind contextul ca in aceasta sesiune au fost foarte multi admisi, evident șansele au devenit foarte mici. Am depus aproximativ 200 de CV-uri in Cluj-Napoca si in alte orase.

Am fost la interviuri in alte orase si am fost din amânată. Am început să mă gândesc că poate daca cer ajutorul profesilor de la Facultate am sa reusesc până la urmă sa imi gasesc un îndrumător. Din nou nu am avut succes. Am început să mă gândesc că poate avocatura nu este drumul meu, dar dat fiind faptul că în ultimii 3 ani mi-am rupt coatele de la atata invatat raman agățată de aceasta idee.

Am plecat si eu naivă de la premisa ai carte ai parte. În prima instanță asta a însemnat sa am resursele financiare sa mi le permit, apoi sa am ambiția necesară și perseverența de a studia. Am zis trag tare, obțin un punctaj bun la examen si nu voi avea dificultati sa imi gasesc îndrumător. În prezent, având în vedere criza creată de aceasta pandemie. din nou sunt amânată.

Sunt convinsă că într-o situație similară mie sunt multi colegi si vreau pe această cale să îi încurajez. Sunt convinsă că vor veni vremuri mai bune si pentru noi.”

Amintim că dacă doriți să ne povestiți despre perioada de stagiatură sau despre situația actuală o puteți face la office@clujust.ro

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina