fbpx
Strada Pavel Roșca, ”strada avocaților”

Un avocat din Baroul Cluj și-a mutat sediul după ce a fost executat silit la cererea proprietarului

Un avocat din Baroul Cluj și-a mutat de curând sediul profesional după ce a fost executat silit pentru trei luni de chirie de către proprietarul spațiului în care a funcționat. De asemenea, executorul judecătoresc a emis o somație pentru a evacua spațiul.

Avocatul Sergiu Radu Sălăjan Iușan a fost executat silit spre sfârșitul anului trecut, la solicitarea proprietarului spațiului de pe strada I.P.Voitești, unde avea sediul profesional. Executorul judecătoresc Marius Stolnean i-a luat din cont 4800 de lei reprezentând trei luni de chirie pentru acel spațiu. De asemenea, în data de 27 noiembrie 2019 a emis somație de evacuare. Nu a mai fost nevoie să meargă în teren executorul să-l scoată căci s-a conformat și a părăsit locația.

Contactat de Clujust, proprietarul spațiului, Dorel Cadar ne-a spus: ”l-am luat în chirie tocmai pentru că este avocat și am crezut că este om serios. M-a tot amânat cu banii, nici cheltuielile la asociație nu le-a plătit. Am avut și gazul tăiat. Nu-mi răspundea la telefon. Greu am scăpat de el”.

Avocatul Sălăjan Iușan ne-a spus că a fost o neînțelegere: ”Eu am cerut timp ca să mă pot muta. Aveam mobilă acolo. Și așa a rămas acolo o parte. Foarte greu am găsit alt spațiu. Nu s-a pus problema să plec și să las în urma mea datorii.” Avocatul susține că nu a fost executat silit, ci doar s-a început procedura, deși Judecătoria Cluj-Napoca a admis cererea de încuviințare a executării silite în 28 octombrie 2019 și recunoaște că i s-a pus poprire pe conturi și i s-au luat bani de către executor.

În legătură cu faptul că a fost tăiat gazul, Sălăja Iusan a precizat că a avut probleme de sănătate în acea perioadă și nu a apucat să plătească o factură de 30 de lei.

Recent, Sălăjan Iușan a depus cerere la Barou pentru schimbarea sediului într-un spațiu de pe strada Pavel Roșca deținut, culmea, de o avocată pensionară. Să vedem dacă se aplică proverbul ”corb la corb nu scoate ochii”.

În 2012, Sălăjan Iusan a scăpat ca prin minune de o excludere din Barou după ce a primit o amendă administrativă într-un dosar în care a fost inculpat pentru înlelăciune ce avea legătură cu profesia. ÎCCJ, în recurs, i-a aplicat doar amendă după ce a acoperit integral prejudiciul cauzat unei persoane. La fond, Curtea de Apel Cluj îl condamnase la 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina