fbpx

Ultimele mutări ale tăcutului Paszkany: acoperirea pierderilor și intrarea într-o afacere online cu o fostă vedetă TV

De când nu mai este patron al clubului de fotbal CFR, omul de afaceri Arpad Paszkany, a cam dispărut din spațiul public, iar averea i-a scăzut. Acesta a operat însă mai multe mutări în cadrul societăților sale.

Ultimul Top 300 Capital arăta că averea lui Arpad Zoltan Paszkany a scăzut de la 38-40 de milioane de euro, cât era în 2014, la 30-33 de milioane. Față de când era patron al clubului de fotbal CFR, Paszkany este mult mai puțin prezent în spațiul public. Anul trecut a apărut la televizor când a fost citat ca martor la DNA, unde l-a denunțat pe fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, și cu ocazia botezului celui de-al doilea copil al finilor, Andra și Măruță. În acte și operațiuni financiare, însă, Paszkany a fost destul de activ.

În cadrul societății ROMDEVON LEASING, care se ocupă cu comerț de mașini și în care sunt asociați Assix Architecture SRL. reprezentată de Gecse Francisc si Paszkany Arpad-Zoltan, aceștia au hotărât in unanimitate: ”Aproba reducerea capitalului social al Societatii, in vederea acoperirii pierderilor inregistrate de Societate in ultimii 6 ani, de la 1.480.000 lei la 1.480 lei, prin reducerea numarului de parti sociale de la 148.000 la 148”

Potrivit hotărârii, ”în perioada 2009-2014, Societatea a inregistrat pierderi contabile neacoperite in suma de 1.770.765,25 lei, astfel cum se arata si in situatiile financiare ale societatii aferente anilor respectivi. Urmare a acestor pierderi, valoarea activului net, la sfarsitul anului 2014, a scazut la -233.554 lei, sub jumatate din valoarea capitalului social subscris, reducerea capitalului cu suma de 1.478.520 lei fiind solutia pentru conformarea cu solicitarea legala reglementata de art. 153 indice 24 si art. 201 alin (2) din Legea Societatilor Comerciale nr. 31/1990. Reducerea capitalului social cu suma de 1.478.520 lei se aproba in vederea acoperirii partiale a pierderii contabile acumulate in anii 2009 – 2014”

Capitalul social de 1.480 lei este divizat in 148 parti sociale, egale, a cate 10 lei fiecare, fiind repartizate astfel:

– Societatea ASSIX ARCHITECTURE – S.R.L. detine 70 parti sociale, reprezentand 47,2973% din capitalul social;

– PASZKANY ARPAD-ZOLTAN detine 78 parti sociale, reprezentand 52,7027% din capitalul social.

Anterior, firma MENTOR DEVELOPMENT LTD din Republica Seychelles, reprezentata prin mandatar Vigh Ferencz și tatăl milionarului Paszkany s-au retras din societatea Romdevon, cedându-i acestuia părțile sociale ce însumau puțin peste 5%. De asemenea, a fost numit administrator Ioan Sebastian Baciu, asociat la școala de șoferi Horea din Turda, implicată în 2008 într-un scandal cu permise obținute pe bani.

În societatea ECOMAX GENERAL INVESTMENTS – SRL, deținută de Paszkany și Euromentor Development SRL, a fost revocat din functia de administrator a Marius Zahan si a fost numit pe o perioada nelimitată Vasile Florin Ciorca, cel a cărui locuință a fost percheziționată de procurori DNA anul trecut.

Trofin și Uscat
Trofin și Uscat

Spre sfârșitul toamnei lui 2015, ”Arpi” Paszkany a înființat o firmă nouă: DOTCOM PROJECTS -S.R.L., cu sediul în clădirea Sigma a milionarului și cu domeniul principal de activitate ”Activitati ale portalurilor web, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe”. Cei doi fondatori sunt Arpad Paszkany și fosta vedetă TV a anilor 2000, pe când făcea cuplu cu Constantin Trofin, Ovidiu Uscat, care din 2011 ocupă o funcții de conducere la Look TV, televiziune la care Paszkany este asociat. Administratorul firmei este Florin Daniel Rogobete.

În luna decembrie, Paszkany a făcut o trazacție chiar cu tatăl său, în cadrul PAZ MANAGEMENT GROUP SRL. Cei doi au hotărât: ”cesionarea de catre asociatul cedent PASZKANY ARPAD ZOLTAN a unui numar de 23 de parti sociale detinute, la valoarea nominala de 100 lei fiecare, reprezentand 46% din capitalul social cu drepturile si obligatiile aferente, catre coasociatul cesionar PASZKANY ARPAD”. Astfel, Arpad Paszkany senior deține acum 96% din firmă și juniorul milionar 4%.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns