UBB cumpără hotelul pentru noul sediu al Facultății de Drept și datorită legatului profesorului Angelescu. Vezi prețul negociat

Suma negociată de reprezentanții Universității Babeș-Bolyai pentru achiziționarea hotelului Opera Plaza este de 40 milioane lei plus TVA. O parte din sumă va fi acoperită prin vânzarea unui teren lăsat Universității de profesorul Alexandru Angelescu, care a predat drept civil în perioada interbelică.

Hotărârea Senatului UBB din 15 martie prevede următoarele:

”Art. 1. Se validează rezultatul negocierilor privind achiziţionarea unui imobil – teren şi construcţii – negociere purtată între reprezentanţii Universităţii şi cei ai Hold Invest S.R.L., proprietară a imobilului situat în Cluj-Napoca, str. G-ral Traian Moşoiu nr. 10-12.

Art. 2. Se aprobă achiziţionarea imobilului – teren cu suprafaţa de 2.311 m2 şi construcţiei cu suprafaţa desfăşurată de 7.448 m2, menţionat la art.1, la preţul de 40.000.000 lei, plus TVA, pentru Facultatea de Drept.

Art. 3. Se aprobă valorificarea terenului dat Facultăţii de Drept prin Iegatul profesorului Angelescu, imobil situat în Cluj-Napoca, str. Becaş nr. 39, pentru acoperirea în parte a sumei necesare achiziţiei imobilului precizat la art. 1, urmând să fie menţionat la noul sediu faptul că achiziţia a fost posibilă şi datorită legatului profesorului Angelescu.

Art. 4. Imobilulul situat pe str. Avram Iancu nr. 9 — 11, în care îşi desfăşoară activitatea Facultatea de Drept, va fi pus la dispoziţia Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, după finalizarea lucrărilor de schimbare a funcţionalităţii imobilului achiziţionat potrivit prezentei hotărâri.

Art. 5. Se dispune efectuarea tuturor demersurilor legale necesare în vederea trecerii în proprietatea Universităţii a imobilului prevăzut la art. 1.”

UBB s-a judecat cu UMF pentru terenul de 2 hectare de pe strada Becaș, dar în cele din urmă cele două universtități au căzut la înțelegere, iar UBB s-a ales cu 60% din teren, deci 1,1 hectare, care valorează circa 1 milion de euro (5 milioane lei).

Având în vedere prețul negociat pentru imobilul care acum este hotel și suprafața acestuia, rezultă un preț de circa 1.115 euro/ metru pătrat. Hotelul se află în centrul orașului, aproape de Curtea de Apel Cluj.

Profesorului universitar Alexandru Angelescu ( n. 10 decembrie 1902, Bucureşti – d. 20 aprilie 1947, Cluj) a fost titular al Catedrei de Drept civil a Facultăţii de Drept a Universităţii Regele Ferdinand din Cluj, a cărei continuatoare este Babeș-Bolyai.. Licenţiat la Paris, Angelescu a fost unul dintre primii specialişti în materiile Dreptul familiei şi a Proprietăţii imobiliare.

Comments

comentarii

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Brănescu critică declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, și spune că „a predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI traduce o viziune ruptă de realitate”... Citește mai mult
Ștefana Trifan de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej este una dintre elevele care a obținut media 10 după rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns