Acasă » ȘTIRI » Tudorel Toader i-a adus critici extrem de dure șefei DNA

Tudorel Toader i-a adus critici extrem de dure șefei DNA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a adus critici extrem de dure procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi:

”Am reținut comportamentul excesiv de autoritar, contrar obligației de rezervă a magistraților.”

”Comportamentul discreționar al procurorului șef DNA”

”Implicarea în anchetele altor procurori”

”Declarații publice de notorietate relevă comportamentul excesiv de autoritar, cum ar fi că personal a supravegheat ancheta desfășurată de procurori cu privire la Ordonanța de Urgență 13/2017” Tudorel Toader a citat din înregistrarea contestată de Kovesi.

”Trecerea timpului nu a dus la îndreptarea acestui tip de comportament, ci la acutizarea lui”

”Prioritizarea soluționării dosarelor cu impact mediatic. Dosarele nu se rezolvă după rezonanța publică pe care o au, nu se rezolvă după calitatea persoanei, dosarele se rezolvă în ordinea cronologică a sesizării organului judiciar”

”Contestarea actelor și autorității Curții Constituționale. Cu prilejul unor evenimente publice, procurorul șef DNA a învinovățit practic CCR, punând pe seama instanței de contencios constituțional, pretinsa imposibilitate a DNA de urmărire a unor fapte apreciate ca fiind de natură penală și recuperarea unor prejudicii”

”Procurorul șef DNA a contestat însăși Constituția țării”

”La începutul anului 2017, procurorul șef DNA a declarat pentru BBC că se teme pentru desființarea DNA. Într-un alt interviu la Euronews s-a lansat într-o critică dură a proiectelor de legi aflate în dezbatere parlamentară, acuzând politicienii”

”Afirmațiile sunt fără precendent și nereale, au afectat iremediabil imaginea României”

”Încercarea de a obține condamnări cu orice preț, în condițiile în care s-a afirmat că trebuie să venim cu dosare importante, să ajungem la miniștri. Această acțiune de decapare este contrară oricăror principii ale statului de drept. Nu sunt cauze mai importante sau mai puțin importante”

”Neimplicarea procurorului șef în identificarea și eliminarea comportamentelor abuzive presupus a fi comise de către pricurori. Mă refer la faptul concret că spațiul public este plin de presupuse abuzuri ale procurorului Negulescu. El a fost lăudat și unitatea din care face parte”

”Falsificarea transcrierii unor convorbiri telefonice. Înregistrarea are un conținut, transcriptul are alt conținut. Am hotărâri judecătorești care arată neconcordanța între ce se aude și ce se scrie. Mie mi se pare foarte grav.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina