fbpx
Acasă » PROCESE » Tribunalul Cluj lasă ALIS fără stații în municipiul Turda

Tribunalul Cluj lasă ALIS fără stații în municipiul Turda

Tribunalul Cluj a dispus anularea hotărârii Consiliului Local Turda prin care se aproba amenajarea de stații pentru Tours Claus SRL (ALIS). Acțiunea la Tribunal a fost depusă de Societatea de Transport Public (STP) SA, firma către care este concesionat serviciul de transport public din Turda și care a susținut că este prejudiciată.

Consiliul Local Turda a adoptat o hotărâre în 2013 prin care a aprobat amenajarea de stații pentru Tours Claus pe considerentul că efectuează curse zilnice cu angajații unei societăți din zonă. Cei de la STP au arătat cu fotografii că cei de la ALIS le fură clienți.

”A fost favorizata si de aceasta data SC Tours Claus SRL, care a incheiat Contract de transport cu acest operator economic, ajungandu-se in prezent ca nu doar angajatii LAPP, locuitori in Municipiul Turda, deci persoane care ar trebui sa fie clienti STP, sa fie beneficiarii acestui Contract de transport, ci, conform abonamentelor de calatorie si 3 membri din familia angajatilor LAPP beneficiaza de transportul asigurat de acest operator privat, diminuand vadit numarul calatorilor nostri. (….)

Adoptarea HCL nr.269/09.12.2013, prin care s-a aprobat amenajarea de statii in municipiul Turda pentru activitatea de transport persoane de catre SC Tours Claus SRL, desi ne-am opus adoptarii acesteia, ne-a dovedit ca se urmareste doar prejudicierea subscrisei, incalcarea exclusivitatii pe trasee, garantata subscrisei contractual fiind vadita. Plangerea prealabila formulata impotriva acestei HCL a fost, evident, ignorata si neluata in discutie, ca toate celelalte sesizari. (…)

Hotararea Consiliului Local Turda nr.269/09.12.2013 ne incalca vadit acest drept, rezultand expres din Anexele nr.1-22 la aceasta HCL ca locatiile acordate S.C.Tours Claus SRL pentru amenajarea de statii se afla langa statiile STP Alba-Iulia, respectiv pe traseele contractate exclusiv de subscrisa.

In ceea ce priveste modul de intocmire a acestor Anexe, esta vadit ca acestea nu respecta minime rigori legale, nefiind intocmite de un topograf autorizat, nefiind semnate si prin urmare nefiind insusite de un specialist, necuprinzand elementele tehnice normale intr-un Plan de situatie.

Subscrisei ne-au fost impuse prin Contractul de concesiune numeroase obligatii, in schimb ni se incalca constant drepturile garantate contractual, in detrimentul unei terte parti care nu a fost obligata, la fel ca subscrisa, sa suporte cheltuieli impuse, nu i-a fost impus un anumit tarif si a beneficiat si beneficiaza constant, in mod nelegal, de statiile amenajate pe cheltuiala subscrisei.

Desi am formulat numeroase sesizari, inca de la inceputul perioadei contractuale, insotite de dovezi – planse fotografice, etc., in legatura cu activitatea S.C.Tours Claus S.R.L., cu faptul ca opresc nelegal in statiile noastre si ne preiau calatorii, cu faptul ca suferim un prejudiciu tot mai mare din cauza activitatii lor, au fost si sunt sustinuti constant de catre autoritatile locale prin masurile dispuse.”, se arată în acțiunea firmei STP.

Instanța Tribunalului Cluj a pronunțat recent sentința: ”Admite actiuunea precizata. Dispune anularea partiala a HCL nr.269/09.12.2013 privind aprobarea amenajarii de statii în Municipiul Turda, pentru activitatea de transport persoane prin curse regulate speciale de catre SC Tours Claus SRL, în ceea ce priveste art.1,2 si 4 si a Anexelor la HCL si a actelor care au stat la baza adoptarii HCL nr.269/2013. Respiunge exceptia lipsei calitatii procesuale paive a Prefectului judetului Cluj. Respinge cererea de chemare în garantie, ca neaentemeiata.”

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina