fbpx
Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Tribunalul Cluj a luat măsuri pentru a se corela orele de pe citații cu cele de începere a ședințelor

Tribunalul Cluj a luat măsuri pentru a se corela orele de pe citații cu cele de începere a ședințelor

După ce un clujean s-a plâns la Inspecția Judiciară că două judecătoare au intrat mai târziu în sala de judecată față de ora de pe citație, la nivelul secției de contencios de la Tribunalul Cluj s-au luat măsuri pentru a se corela orele de începere a ședințelor de judecată cu orele de pe citații.

Justițiabilul Lucian Todoran s-a plâns la Inspecția Judiciară de întârzierile judecătoarelor Anca Groza și Victorița Păcurar de 40, respectiv 30 de minute față de orele de pe citațiile primite de el. Sesizarea a fost clasată de IJ, însă plângerea a avut efect la nivelul secției unde activează cele două judecătoare.

”Tribunalul Cluj a luat măsuri pentru ca citațiile să conțină ora corectă la care începe ședința de judecată, după ce s-a deschis o cercetare prealabilă disciplinară ce privea citarea la ore „aiurea”. De atunci n-am mai văzut să fie neconcordanțe între ora din citație și ora la care ședința de judecată începe”, a precizat Lucian Todoran pentru Clujust.ro.

În rezoluția Inspecției Judiciare se arată: ”Se are în vedere, totodată, că în urma semnalării neconcordanțelor menționate, la nivelul Tribunalului Cluj – Secția mixtă de contencios administrativ și fiscal, de conflicte de muncă și asigurări sociale s-a decis comunicarea către judecătorii și grefierii secției a necesității urmăririi și respectării mențiunilor dispuse de judecător, astfel încât să fie corelate orele de începere a ședințelor de judecată care figurează pe rezoluțiile de stabilire a termenelor de judecată ori pe încheierile de ședință cu orele care figurează atât în listele de ședințe, cât și în citațiile emise părților”

DESCARCĂ AICI REZOLUȚIA IJ

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina