Acasă » ȘTIRI » Tribunalul Cluj a admis în parte acțiunea Kiat Group împotriva Consiliului Județean

Tribunalul Cluj a admis în parte acțiunea Kiat Group împotriva Consiliului Județean

Tribunalul Cluj a admis în parte acțiune Kiat Group împotriva Consiliului Județean, prin care societatea a atacat rezilierea din 2014 și a cerut plata profitului nerealizat. În urmă cu câteva zile, înainte de pronunțare, consilierii județeni au votat alocarea a 2 milioane de euro pentru lucrările efectuate de Kiat la trei tronsoane de drumuri județene.

Soluția Tribunalului pe scurt:  ”Admite în parte cererea formulata de reclamanta Kiat Group Construct SRL în contradictoriu cu UAT Județul Cluj (în nume propriu si continuator a RAADPP Cluj). Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea si motivele se depun la Tribunalul Cluj.”

În ce constă admiterea în parte și suma câștigată de Kiat vom ști după ce instanța va motiva sentința.

Asocierea Kiat Group SRL si Tehnic Asist SRL a actionat in instanta Consiliul Judetean Cluj si solicita executivului judetean plata profitului pe care cele doua firma ar fi trebuit sa il obtina ca urmare executarii lucrarilor de reabilitare a drumurilor judetene, contract reziliat de CJ. Printre pretentiile celor doua firme se regasesc si investitiile in utilaje, materialele achizitionate pentru executarea lucrarilor, cheltuielile pentru organizarea santierelor pe care acestea le-au facut ca urmare a semnarii acordului cadru in 2011 de CJ Cluj.

Contractul cu asocierea dintre Kiat, Tehnic Asist si Damar Consult a avut drept scopt reabilitarea a peste 438 de kilometri de drum judetean. Dupa nenumarate amanari si intalniri cu reprezentantii Consiliului Judetean Cluj, institutia administrativa clujeana a fost actionata in judecata de firme pentru recuperarea profitului neobtinut. In tot acest timp drumurile judetene sunt in stare avansata de degradare, singurii care au de suferit fiind locuitorii judetului.

Contractul pentru modernizarea drumurilor judetene a fost semnat intre CJ Cluj si Asocierea Kiat Group, Tehnic Asist SRL si Damar Consult SRL in august 2011. Suma pe care urma sa o plateasca executivul clujean pentru reabilitarea celor aproape 438 kilometri de drum judetene era de 66 milioane de euro. Motivul pricipal al rezilierii contractului a fost nerespectarea graficului de lucrari si a prevederilor legale privind protectia mediului. Rezilierea s-a facut in 21 mai 2014, la aproape trei ani de la semnarea contractului si aproape nici un kilometru de drum judetean reabilitat.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina