Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Totul despre admiterea la INM 2017: Calendarul, tematica, bibliografia, metodologia

Totul despre admiterea la INM 2017: Calendarul, tematica, bibliografia, metodologia

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotărât organizarea concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, la Bucureşti, în perioada 4 iulie – 26 octombrie, conform calendarului de desfăşurare de mai jos.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit numărul de locuri de auditori de justiţie scoase la concurs: 200 locuri, din care 130 locuri de auditori de justiţie pentru judecători şi 70 locuri de auditori de justiţie pentru procurori.

Plenul CSM a hotărât și scoaterea la concurs a 2 posturi de personal asimilat judecătorilor şi procurorilor din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, împreună cu posturile anunţate la concursul de admitere la INM, sesiunea iulie – octombrie 2017.

Plenul CSM a aprobat:

– taxa de înscriere la concurs în cuantum de 500 lei;
– tematica şi bibliografia de concurs propuse de INM – anexa 3, cu observaţiile formulate de Comisia nr.2 de eliminare din tematica pentru disciplina drept penal a infracţiunilor prevăzute de art.289-292 Cod penal;

– formularul tipizat al cererii de înscriere la concurs
– metodologia privind organizarea şi desfăşurarea interviului de admitere la INM;

– posibilitatea pentru absolvenţii facultăţilor de drept care susţin licenţa în perioada de înscriere sau ulterior perioadei stabilită pentru depunerea cererilor de înscriere la concursul de admitere la INM, de a depune dosarele de înscriere în perioada stabilită pentru înscriere conform calendarului de concurs, cu obligaţia depunerii adeverinţei de licenţă până la data de 16 august 2017.

– Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea testării psihologice, elaborată de Direcţia resurse umane şi organizare, anexă la nota direcţiei de specialitate, având în vedere faptul că prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.683/27.06.2017 s-a aprobat completarea Regulamentului privind concursul de admitere şi examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii nr.439/2006, cu modificările şi completările ulterioare, publicat în Monitorul Oficial nr.683/30.06.2017.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat componenţa comisiei de admitere a concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, organizat în perioada 4 iulie-26 octombrie 2017.

Plenul CSM a aprobat 3 comisii de examinare care urmează să funcţioneze efectiv în funcţie de numărul candidaţilor, astfel:
– o comisie – pentru mai puţin de 140 candidaţi;
– două comisii – pentru un număr între 140-280 candidaţi;
– trei comisii – pentru un număr mai mare de 280 candidaţi;

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina