fbpx
Directorul DGASPC Cluj, Daniel Tămaș

Toate neregulile de la Direcția de Protecție a Copilului Cluj încep să iasă la iveală

Angajați ai Direcției consumă din norma de hrană a copiilor, a dezvăluit liderul de sindicat Ioan Rusu în 11 iulie. Astăzi, conducerea Consiliului Județean a descoperit că un spațiu administrat de DGASPC a fost transformat ilegal în locuință. Președintele CJ Cluj i-a cerut demisia directorului Daniel Tămaș.

Președintele Consiliului Județean Cluj, însoțit de o comisie, s-a deplasat la imobilul din municipiul Cluj-Napoca, Aleea Padin nr. 20, proprietate a județului Cluj, dată în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj pentru desfășurarea activității Comisiei de evaluare medicală a personalelor cu handicap adulți a județului Cluj.

”După mutarea acestei Comisii la sediul DGASPC Cluj din strada Eremia Grigorescu nr. 37-39, imobilul de pe Aleea Padin a fost transformat ilegal în locuință, astfel încât, în acest moment, mai multe persoane locuiesc abuziv în respectivul spațiu. Acest aspect a fost constatat de însuși Președintele Consiliului Județean în cursul acestei dimineți.

Ocuparea acestui imobil de către persoane care locuiesc ilegal, precum și modificarea abuzivă a destinației acestuia de către DGASPC Cluj, dintr-un spațiu destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități, persoanelor vârstnice și funcționării Comisiei de expertiză a persoanelor cu handicap, într-un spațiu locativ, constituie o încălcare gravă a legislației, motiv pentru care Președintele Consiliului Județean Cluj va sesiza organele de cercetare.”, se arată în comunicatul CJ Cluj.

Fotografii realizate la imobilul de pe Aleea Padin

Tișe i-a cerut demisia directorului DGASPC, Daniel Tămaș

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, i-a cerut de două zile demisia directorului DGASPC, Daniel Tămaș, printr-un comunicat de presă: ”Având în vedere aspectele sesizate în mass-media, reclamate în mod punctual de liderul de sindicat al D.G.A.S.P.C. Cluj – d-nul Ioan Rusu, imaginea Consiliului Județean Cluj este grav afectată.

Astfel, având în vedere constatarea nemijlocită că, din banii alocați pentru fiecare copil instituționalizat (o medie de 14 lei/copil/zi), angajați ai Direcției consumă din norma de hrană a copiilor, folosindu-se personalul instituției pentru prepararea hranei, aspect deosebit de grav, președintele Consiliului Județean Clu, domnul Alin Tișe, i-a solicitat azi, în mod direct, demisia directorului D.G.A.S.P.C. Cluj.

Informăm opinia publică asupra faptului că celelalte aspecte sesizate de liderul de sindicat al D.G.S.P.C. Cluj atât în petiția transmisă Consiliului Județean Cluj, cât și în articolele apărute în mass-media, vor fi atent verificate de către forul administrativ județean prin intermediul structurilor de specialitate, urmând a se efectua în acest sens un control amănunțit și a se sesiza organele de cercetare competente.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina