fbpx

Tișe și-a luat avocat de top pentru a întoarce soarta procesului cu Daniel Tămaș

După ce directorul Direcției de Protecție a Copilului, Daniel Tămaș, a câștigat la fond procesul împotriva destituirii lui din funcție, președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a angajat din bani personali un avocat de top care să suplimenteze apărarea pe lângă juriștii instituției.

Daniel Tămaș a acuzat pe Facebook că președintele Consiliului Județean plătește avocat din bani publici, deși instituția are juriști.

”Recursul pe care președintele Alin Paunel Tișe l-a înaintat ieri a fost depus de o casă de avocatură privată, Lăpușan & Partners. Bun, acum o întrebare simplă – de ce președintele CJ Cluj externalizează serviciul de asistență juridică unui privat, în condițiile în care Direcția Juridică din CJ are 17 funcționari juriști, dintre care doi cu funcții de conducere? De ce să ții și să plătești o armată de juriști, dar să externalizezi selectiv anumite cazuri, bănuiesc “mai speciale”, către o casă de avocatură privată? Am solicitat în această dimineață Consiliului Județean să-mi dea niște clarificări de bun simț, cum ar fi valoarea contractului (casa de avocatură este plătită din bani publici, totuși), precum și existența unei hotărâri a CJ care permite externalizarea serviciului de asistență juridică și împuternicirea casei de avocatură ca să reprezinte în instanță interesele președintelui CJ împotriva unei alte instituții din subordine.”, a scris Tămaș.

Clujust a cerut lămuriri de la avocatul Mihai Lăpușan, coordonatorul Lăpușan & Partners, iar acesta ne-a explicat, cu dovezi, că a fost angajat de Alin Tișe pentru a reprezenta președintele Consiliului Județean la recurs și că plata se face din banii personali ai lui Tișe. Clujust a consultat și alți avocați, care spun că este o practică normală ca o persoană să angajeze avocat pentru altă persoană fizică sau juridică.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina