fbpx

Tişe face plângere penală împotriva Corpului de control al premierului

Senatorul Alin Tişe, fost presedinte al Consiliului Judetean Cluj, spune ca va depune plangere penala impotriva corpului de control al primului ministru Victor Ponta care a inceput ieri verificarea modului în care CJ Cluj a folosit banii primiti de la Guvern in perioda 2010-2011 pentru stadionul Cluj Arena.

“Voi face plangere penala la parchet, la DNA. Consider ca ei sunt intr-o grava eroare sau sunt intr-o fapta penala care tine de abuz in serviciu, atata timp cat o fac in mod voluntar si nu o fac din eroare”, a declarat Alin Tişe.

Tişe a explicat că doar Curtea de conturi poate să verifice desfăşurarea contractelor Consiliului Judetean.

“Controlul dispus de Corpul de control al primului ministru Victor Ponta este unul ilegal pentru ca corpul de control al primului ministru nu poate verifica activitatea de licitatii, contractare, aditionare sau plati pe care le face un Consiliu Judetean intr-o achizitie publica pentru ca Consiliile judetene si primariile sunt autoritati alese. Ele nu sunt subordonate Guvernului.”, a explicat Tise.

Potrivit senatorului, au fost controale de la Curtea de Conturi in perioada 2009- 2013. Guvernul a alocat 14 milioane de euro stadionului din Cluj, care a costat în total 35 de milioane de euro.

Ordinul de control arată care sunt obiectivele, perioada şi cine participă la verificarea dispusă de Guvern.

ordin control stadion (1)
ordin control stadion (2)

Comments

comentarii

Lasă un răspuns