fbpx
Acasă » ȘTIRI » Tânără din Cluj-Napoca, acuzată de DIICOT că vindea semințe de cannabis prin două site-uri

Tânără din Cluj-Napoca, acuzată de DIICOT că vindea semințe de cannabis prin două site-uri

O tânără din Cluj-Napoca este urmărită penal într-un dosar al DIICOT Structura Centrală pentru complicitate la trafic de droguri de risc. Mai exact, ar fi vândut semințe de cannabis prin intermediul a două site-uri.

 

Potrivit DIICOT, ”în cauză există suspiciunea rezonabilă că în  cursul anilor 2015 – 2016 inculpata Răcean Ioana Maria împreună cu fratele său a comercializat prin intermediul  a două site-uri de profil  o cantitate importantă de seminţe de cannabis către mai multe persoane în scopul înfiinţării de către acestea din urmă a unor culturi de cannabis cunoscând şi facilitând înfiinţarea şi mentenanţa pentru respectivele culturi de cannabis.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că administratorii celor două site-uri au pus la dispoziţie informaţii cu privire la caracteristicile diferitelor soiuri de seminţe de cannabis, conţinutul de THC al plantelor, încurajând în acest fel cultivarea şi, ulterior, consumul acestui tip de drog.

S-a reţinut că inculpata Răcean Ioana Maria împreună cu fratele său, ambii domiciliaţi în municipiul Cluj Napoca, au promovat comercializarea seminţelor de cannabis prin intermediul magazinelor online sub promisiunea că  livrarea  se va face în mod discret, în colete sigilate, fără a se face referire la conţinutul acestora pentru a nu atrage atenţia organelor de urmărire penală.”

Clujeanca se află sub control judiciar. În același dosar, o altă persoană a fost arestată preventiv la Tribunalul București pentru 30 de zile, fiind acuzată de tarfic de droguri de risc.

Potrivit anchetatorilor, ”la începutul anului 2016, inculpatul Lazăr Bogdan George a procurat seminţe de cannabis, iar ulterior înfiinţat o cultură specifică de cannabis la o locaţie  de pe raza municipiului Buşteni, jud. Prahova, în vederea vânzării ulterioare către persoane consumatoare.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la data de 12.07.2016  au fost ridicate elementele unei instalaţii indoor de cultivare a cannabisului, precum şi aproximativ 3 kilograme de cannabis.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns