Acasă » ȘTIRI » Tânăr prins în flagrant când ridica la Poștă sute de pastile Ecstasy comandate prin darkweb din Germania

Tânăr prins în flagrant când ridica la Poștă sute de pastile Ecstasy comandate prin darkweb din Germania

Un tânăr de 22 de ani a fost prins de polițiștii antidrog când ridica un colet cu sute de pastile de Ecstasy de la un oficiu poștal din Cluj-Napoca. Drogurile au fost comandate prin darkweb și plătite cu moneda bitcoin.

În 6 august, inculpatul Andrei Alexandru Bida a fost surprins în flagrant delict în timp ce ridica de la un oficiu poștal situat pe raza municipiului Cluj-Napoca coletul expediat pe numele său din Germania, cunținând droguri de mare risc, respectiv 504 comprimate ecstasy.

”În cauză, există suspiciunea rezonabilă că  în perioada iunie-august 2018, inculpatul Bida Andrei Alexandru a determinat o persoană să îi expedieze în România din Germania droguri de mare risc– un număr de 504 comprimate care conțin ca substanță activă 3,4-Methylenedioxymetamfetamine MDMA (ecstasy), pe care inculpatul le-a procurat contra cost, în vederea distribuirii pe piața de consumatori.”, au precizat reprezentanții DIICOT Cluj.

Ulterior, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară pe raza municipiului Cluj-Napoca, unde locuia bărbatul în cauză împreună cu alte două persoane, și au descoperit și ridicat 300 de grame de cannabis, 0,2 grame de amfetamină, 2 cântare electronice și instrumente de consum. Substanțele găsite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

”Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2018, bărbatul, de 22 de ani, împreună cu alți doi bărbați, de 21 și 26 de ani, din Suceava,  ar fi procurat, pus în vânzare, comercializat și deținut pentru consum propriu droguri de risc, respectiv cannabis și droguri de mare risc – amfetamine și ecstasy.”, au precizat polițiștii BCCO Cluj-Napoca.

Procurorii DIICOT Cluj l-au reținut pe tânăr pentru 24 de ore, iar ulterior, un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Cluj l-a arestat preventiv pentru 30 de zile.

Ceilalți doi sunt cercetați în stare de libertate pentru comiterea infracțiunilor de trafic și consum de droguri de risc și mare risc, fapte prevăzute de Legea 143/2000.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina