fbpx

Surse, numărătoare neoficială: Clujeanca Andrea Chiș va intra în CSM, alături de candidatele din București și Brașov

O numărătoare neoficială a voturilor de astăzi de la Curțile de apel din țară arată că trei candidați conduc detașat în cursa pentru CSM: Lia Savonea, Nicoleta Țînț și clujeanca Andrea Chiș.

Lia Savonea
Lia Savonea

Cele trei ar avea multe voturi în fața celorlalți trei candidați. Astfel, potrivit unor surse judiciare, președintele Curții de apel București, Lia Savonea, are 479 de voturi, președintele CA Brașov, Nicoleta Țînț are 429 de voturi, iar judecătoarea Andrea Chiș de la CA Cluj 402. Următorul candidat are 336 de voturi. Interesant este că Andrea Chiș a fost votată mult și în sudul țării, fiind a doua în preferințele judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova, după președintele acelei instanțe, Georgeta Ponea, care a candidat și ea pentru CSM.

Afişarea rezultatelor alegerilor la sediile tuturor instanţelor şi parchetelor se va face în data de 5 decembrie.

Până atunci, urmează transmiterea unui duplicat al procesului-verbal al adunării generale către Consiliului Superior al Magistraturii, depunerea la CSM a contestaţiilor cu privire la legalitatea procedurilor de alegere, în termen de 15 zile de la data alegerilor, soluţionarea contestaţiilor de către Plenul CSM în termen de 5 zile de la data sesizării, comunicarea soluţiilor motivate la contestaţii către persoanele care le-au formulat. Întocmirea listelor separate, pentru fiecare dintre categoriile de instanţe şi parchete, privind numărul de voturi obţinute de fiecare candidat în adunările generale, declararea de către Plenul CSM a membrilor aleşi, publicarea rezultatelor alegerilor pe pagina de Internet a CSM, transmiterea rezultatului alegerilor spre afişare tuturor instanţelor şi parchetelor. Informarea judecătorilor şi procurorilor aleşi prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire și transmiterea către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a solicitării privind verificarea dacă judecătorii şi procurorii aleşi au făcut parte din serviciile de informaţii înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea.

Mesajul Andreei Chiș:

”Multumesc colegilor de la curtile de la apel care m-au votat.  Multumesc si celor care nu m-au votat, pentru ca au exprimat, astfel, o valoare in care cred: diversitatea de opinii.  Multumesc pentru increderea in noul CSM.

„Increderea este cheia vietii. Poti ucide pe cineva retragandu-ti increderea. Putem ucide pe cineva prin indiferenta sau refuzandu-i increderea si-l putem readuce la viata revenind la increderea fata de el” spunea Pierre Claverie in Mic(ul sau) tratat despre intalnire si dialog.

Readucem la viata aceasta instituie prin increderea cu care ati creditat-o prin votul vostru.”, a scris Andrea Chiș pe Facebook.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina