fbpx

Succes mondial al inovației si avocaturii românești

O aplicație creată de trei avocați și doi IT-iști din România a câștigat, noaptea trecută, la New York, marele premiu la Global Legal Hackathon 2019.

Românii au învins în finală nouă echipe din Australia, Brazilia (două), China, Germania (două), India, Italia și SUA. Aceasta din urmă venea tocmai din San Francisco, patria mondilală a IT-ului.

”Este din nou ora 4 dimineata in Romania si de aceasta data venim de peste ocean cu cea mai frumoasa veste pentru domeniul inovatiei: echipa #LegalShapers care a reprezentat #Romania la marea finala de la #NewYork – Global Legal Hackathon 2019 – a castigat locul 1.

Este incredibil ce se intampla cand pasiunea pentru Drept a 3 avocati se intalneste cu ingeniozitarea a 2 IT-isti. Proiectul #Lawrelai a fost prezentat intr-un mod fantastic de colega noastra Roxana Pistolea si a convins juriul ca Romania merita nu doar locul 1, ci o recunoastere la nivel global in domeniul #LegalTech.

Emotii, bucurie si poate cel mai important, mandria de a aduce steagul Romaniei acolo unde ii e locul: printre cele mai buni natiuni, indiferent de domeniu.”, a scris tânărul avocat Tudor Colțan pe Facebook la scurt timp după victorie.

Echipa Legal Shapers este formată din trei avocați –  Roxana Pistolea, Roxana Mihaela Catea, Tudor Colțan – și doi specialiști IT: Petruș Bălașa, Eduard Mirică.

Aplicația Lawrelai (Law related AI) este primul consultant juridic de călătorii, ușor accesibil prin intermediul Facebook Messenger. Ce o face unică și a atras atenția juriului este faptul că are acoperire globală și o componentă gratuită de răspunsuri juridice actualizate și de încredere cu privire la cele mai frecvente situații cu care ne putem confrunta în timpul unei călătorii în străinătate.

Prima fază a Global Legal Hackathon 2019 a avut loc în perioada 22-24 februarie în București și, simultan, în alte 47 de orase din lume.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina