fbpx

Studentul de 10 de la Drept UBB care vrea să devină One True Singer

Tânărul Rareș Mariș din Cluj este între ultimii șase concurenți rămași în reality-show-ul/concurs muzical One True Singer care se difuzează pe platforma HBO Max, produs în colaborare cu cele mai mari nume din industria muzicală din România. Vocea lui Rareș l-a uimit pe Denis de la The Motans care a jurizat prestațiile concurenților live cu formație. Chiar și în vâltoarea emisiunii, Rareș a vorbit despre pasiunea pentru Drept. Astfel că l-am întrebat și noi despre facultate și muzică.

CLUJUST: Ne poti spune ce an esti si de unde pasiunea pentru drept? 

Rareș Mariș: ”Am fost student la drept, UBB Cluj, terminasem anul 2. Și îl terminasem chiar foarte bine, cu media 10 curat.

Ca să o iau cronologic, părinții mei sunt juriști, așa că de mic am avut tangențe cu dreptul. Dar na, de mic mi-a plăcut și muzica. Am mai fost la Next Star prin 2014, dar după școala generala nu am mai continuat. Dacă tot am ajuns la scoala, voiam încă din clasa a 10 a să merg la drept. În clasa a 11 a am fost la primele procese, la judecătorie, țin minte și acum cât de stingheri eram pentru că nu aveam 18 ani ca să putem asista la un proces penal, dar uite, scopul scuză mijloacele și scopul era unul cat se poate de nobil. Am făcut asta de multe ori, îl luam pe prietenul meu cel mai bun (pe Alin Chifor, actualmente student la drept, sunt convins ca îl știi), ne imbracam elegant să nu ridicăm suspiciuni cu privire la varsta și urmăream procese, intram în sală la diferiți judecători, în mod absolut aleatoriu (tot ce conta era să fie în materie penala, asta ne intriga la vârsta aia). De atunci, n-am mai avut niciun dubiu, dreptul era alegerea firească. Și mi-a plăcut atât de mult încât învățam pe rupte, aveam și bursă de performanță, note extraordinare. Dar fiind foarte pasionat, nici nu simțeam orele pierdute citind.

În timpul facultății făceam și chestii extra, organizam cercuri de drept civil pentru studenții de anul 1. Rezolvam spete, le explicam materia, cercuri care se țineau saptamanal și la care prezenta era foarte mare (80-100 de studenți/saptamana). Tot cu Alin am obținut acreditarea pentru a preda educație juridică în școli. Deci am ,,predat” drept și la studenți, și la elevi, cei mai mici cred că erau undeva la clasa a 5 a, sper să-mi amintesc bine. Am mai fost la București să ajut cabinetul Ministrului Sănătății pe partea juridica. Na, mi-a plăcut mult dreptul și sper sa ma revad cu el cat de repede posibil.

CLUJUST: Cum e viata ta acum cu concursul?

Rareș Mariș: ”Acum, viața mea e puțin boema și nu mi-ar permite să mai am performanțele pe care le-am avut, așa că am decis să pun facultatea pe hold și să mă focusez pe cariera de artist. Show-ul a fost filmat vara trecută, iar eu m-am mutat la București imediat după ce s-a terminat. Ce pot spune, am o viață extraordinară, fac muzica full time, trăiesc din asta, cunosc oameni extraordinari, tot ce-ți poți dori de la viață.

Oricum, nu a fost o decizie ușoară, să alegi între doua pasiuni, să lași una deoparte, e greu, dar oportunități de genul nu vin de doua ori în viață. Mi-am adus oricum toate cărțile de drept la București, mai citesc uneori, încerc să împletesc cele două hobby-uri. Chiar dacă momentan a câștigat muzica, planuiesc sa ma transfer la drept UniBuc (Universitatea București – n.red) și să revin cu forțe proaspete.”

 

Notele lui Rareș la examenele din anul 2

Comments

comentarii

Clujul are măsuri stricte privind navigaţia ambarcaţiunilor pe lacurile Tarniţa şi Fântânele, dar nu are oameni care să verifice dacă într-adevăr regulile sunt respectate.... Citește mai mult
O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți bușteni căzuți, a surprins aproape toate animalele sălbatice care trăiesc în pădurile României. De la veverițe și dihori, până la cerbi, lupi, urși și chiar un râs, toate sălbăticiunile pădurii au trecut trecut prin fața... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!