fbpx

Soțul șefei DIICOT a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul ,,Carpatica”

Fostul polițist Dan Hosu, soțul șefei DIICOT Giorgiana Hosu, a fost condamnat joi la trei ani închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea de informații care nu sunt destinate publicități. Sentința nu este definitivă.

UPDATE: Șefa DIICOT a demisionat!

Hosu a fost achitat pentru infracțiunea de trafic de influenţă și cea de dare de mită, însă a fost găsit vinovat pentru instigare la infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic, pentru care a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 6 luni închisoare și pentru infracţiunea de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unei persoane neautorizate la asemenea informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, sub forma instigării, pentru care a fost condamnat la 1 an și 6 luni închisoare.

În acelaşi dosar, comisar şef de poliţie Cătălin Marian Cataramă, la date faptei şef al Serviciului de combatere a traficului cu migranţi din cadrul IGPR, a fost condamnat la trei ani închisoare cu suspendare pentru acces ilegal la un sistem informatic şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, plus 80 de zile muncă în folosul comunităţii.

Alţi doi inculpaţi din acest dosar au fost achitaţi: Angela Toncescu, membru în Consiliul de Administraţie al SC Carpatica Asig SA Sibiu, şi Ion Sorin Tatu, la data faptelor administrator de fapt al unei societăţi comerciale.

Sentința poate fi atacată cu apel.

Solutia pe scurt:

În baza art.396 alin.5 rap. la art.16 alin.1 lit.a Cpp achită pe inculpata TONCESCU ANGELA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cumpărare de influenţă în formă continuată, prev. de art.292 alin.1 Cp cu referire la art.6 din Legea nr.78/2000, cu aplic. art.35 Cp ( 3 acte materiale). Constată că inculpata a fost reţinută pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 26 septembrie 2016 ora 16.25, până la data de 27 septembrie 2016, ora 16.25.

În baza art.396 alin.5 rap. la art.16 alin. 1 lit.a Cpp achită pe inculpatul TATU ION-SORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, prev. de art.291 alin.1 Cp cu referire la art.6 din Legea nr.78/2000. Constată că inculpatul a reţinut pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 26 septembrie 2016 ora 14.15, până la data de 27 septembrie 2016, ora 14.15.

În baza art.396 alin.5 rap. la art.16 alin.1 lit.a Cpp achită pe inculpatul HOSU DAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, prev. de art.291 alin.1 Cp cu referire la art.6 din Legea nr.78/2000.

În baza art.396 alin.5 rap. la art.16 alin.1 lit.b teza I Cpp achită pe inculpatul HOSU DAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, prev. de art.290 alin.1 Cp cu referire la art.6 din Legea nr.78/2000.

În baza art. 47 Cp rap. la art.360 alin.1,2 şi 3 Cp Cpp condamnă pe inculpatul HOSU DAN la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea instigării la infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic.

. În baza art. 47 Cp rap. la art.12 lit.b din Legea nr.78/2000 condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare închisoare pentru săvârşirea instigării la infracţiunea de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unei persoane neautorizate la asemenea informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În temeiul art. 39 alin. 1 lit. b, C.p., dispune contopirea pedepselor principale aplicate inculpatului HOSU DAN, urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 6 luni închisoare sporită cu 1/3 din cuantumul celeilalte pedepse (pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare), urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa principală de 3 ani închisoare. În baza art.91 Cp dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni stabilit conform art.92 Cp. În baza art.93 alin.1Cp condamnatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii pe durata termenului de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ilfov, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; d) să comunice orice schimbare a locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art 93 alin.2 Cp. impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Ilfov sau organizat de acesta în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 C.pen. inculpatul va presta pe durata termenului de încercare o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 80 de zile (instituţii în cadrul cărora se va executa obligaţia: Primăria Comunei Jilava sau Şcoala nr.1 Jilava). Măsurile de supraveghere şi obligaţiile impuse se comunică Serviciul de Probaţiune Ilfov, desemnat cu supravegherea inculpatului. Atrage atenţia inculpatului că nerespectarea măsurilor de supraveghere, neexecutarea obligaţiilor ce îi revin pe durata termenului de supraveghere, săvârşirea unei noi infracţiuni atrag revocarea suspendării şi executarea pedepsei în regim de detenţie. Constată că inculpatul a reţinut pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 26 septembrie 2016 ora 15.07, până la data de 27 septembrie 2016, ora 15.07.

În baza art.396 alin.5 rap. la art.16 alin. 1 lit.b teza I Cpp achită pe inculpatul CATARAMĂ CĂTĂLIN MARIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, prev. de art.289 alin.1 Cp în referire la art.7 lit.c din Legea nr.78/2000.

În baza art.360 alin.1,2 şi 3 Cp Cpp condamnă pe inculpatul CATARAMĂ CĂTĂLIN MARIAN la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de acces ilegal la un sistem informatic.

În baza art.12 lit.b din Legea nr.78/2000 condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unei persoane neautorizate la asemenea informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În temeiul art. 39 alin. 1 lit. b, C.p., dispune contopirea pedepselor principale aplicate inculpatului CATARAMĂ CĂTĂLIN MARIAN, urmând să execute pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 6 luni închisoare sporită cu 1/3 din cuantumul celeilalte pedepse (pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare), urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa principală de 3 ani închisoare.

În baza art.91 Cp dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi 6 luni stabilit conform art.92 Cp. În baza art.93 alin.1Cp condamnatul va respecta următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii pe durata termenului de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; d) să comunice orice schimbare a locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art 93 alin.2 Cp. impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Bucureşti sau organizat de acesta în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 C.pen. inculpatul va presta pe durata termenului de încercare o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 80 de zile (instituţii în cadrul cărora se va executa obligaţia: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 1 sau Fundaţia pentru promovarea sancţiunilor comunitare). Măsurile de supraveghere şi obligaţiile impuse se comunică Serviciul de Probaţiune Bucureşti, desemnat cu supravegherea inculpatului. Atrage atenţia inculpatului că nerespectarea măsurilor de supraveghere, neexecutarea obligaţiilor ce îi revin pe durata termenului de supraveghere, săvârşirea unei noi infracţiuni atrag revocarea suspendării şi executarea pedepsei în regim de detenţie.

În baza art.275 alin.3 Cpp cheltuielile judiciare avansate de stat cu privire la inculpaţii Toncescu Angela şi Tatu Ion-Sorin rămân în sarcina statului. 5.2. În baza art.274 alin.1 şi 2 Cpp obligă pe inculpaţii Hosu Dan şi Cataramă Cătălin Marian la plata a câte 10.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24.09.2020
Document: Hotarâre  1090/2020  24.09.2020

Comments

comentarii

Lasă un răspuns