Acasă » SPECIAL » Soții Iusco, parteneri în căsnicie și în societatea de avocatură: ”Sărbătorim iubirea în fiecare zi”

Soții Iusco, parteneri în căsnicie și în societatea de avocatură: ”Sărbătorim iubirea în fiecare zi”

De Dragobete, Clujust.ro a realizat un binterviu cu doi avocați tineri și frumoși, parteneri în căsnicie și în societatea civilă de avocați Iusco, Jucan. ”Sărbătorim iubirea în fiecare zi”, spune avocata Camelia Iusco.

Am stat de vorbă cu Camelia și Cristian Iusco despre cum se împacă căsnicia cu avocatura, cum este să lucrezi cu soțul/soția sau cum este viața alături de un avocat.

Clujust: Cum si cand v-ati cunoscut?

Camelia Iusco:  Ne-am cunoscut in urma cu ceva ani si cred ca asa a fost predestinat sa se intample.

Care credeti ca este secretul casniciei?

Camelia Iusco: Cred ca fiecare casnicie are secretul ei. Cumva pot spune asta si datorita experientiei profesionale din zona divorturilor. Am vazut din pacate multe casnicii esuate si care, dincolo de aparenta „nepotrivire de caracter” ascundeau de fapt motive diverse si diferite. Totusi, cred ca exista o baza pe care se poate construi o casnicie de durata si aceasta include, pe langa iubire de sigur, respectul, increderea si admiratia.

Cum este sa lucrezi cu sotul/sotia? 

Cristian Iusco: Depinde. Pentru noi, de pilda, e formula ideala, functioneaza foarte bine. Cred ca depinde de tipologia fiecaruia. Noi avem norocul de a impartasi aceeasi viziune asupra profesiei, asupra organizarii societatii de avocatura pe care o conducem, alaturi de asociatul nostru, Tudor. Stim sa ne respectam din punct de vedere profesional si acesta consider ca este un plus foarte mare.

Ce domenii de practică are fiecare? Lucrați împreună în dosare sau fiecare are cazuri diferite? 

Camelia Iusco: Avem domenii de practica diferite. Eu lucrez pe partea de consultanta, iar ca domenii de specializare amintesc malpraxis medical, daune si asigurari, raspundere civile si contractuala, iar Cristi abordeaza cauze ce tin de sfera dreptului comercial, contencios administrativ, fiscal, penal. In principal avem cazuri diferite, dar sunt si cauze mai complexe pe care le gestionam impreuna.

Va delimitati clar activitatea de la firma de cea de familie? Adica sunteti alti oameni acasa si altii la birou?

Cristian Iusco: Fireste ca ne delimitam activitatea de birou de cea de acasa, in sensul ca nu ducem acasa problemele de la birou sau invers. Dar nu pot spune ca suntem alti oameni, suntem aceiasi, dar cu responsabilitati diferite. Ar fi extrem de obositor sa jucam roluri diferite, iar mie imi plac lucrurile clare si simple. Parteneriatul este cuvantul care ne defineste relatia, atat cea profesionala cat si cea personala.

De ce in mediul juridic multi sunt casatoriti cu cineva din domeniu, ori sunt singuri? E greu de trait cu un avocat/a daca nu esti in domeniu?

Cristian Iusco: Nu sunt sigur ca vorbim doar de aceste doua extreme. Eu cunosc si multi colegi casatoriti cu persoane din domenii complementare sau complet diferite. Nu stiu daca e mai greu de trait cu un avocat decat cu oricine altcineva care isi practica meseria cu seriozitate si dedicatie. Astazi, timpul este una din cele mai pretioase resurse, iar noi, avocatii suntem mereu in criza de timp. Avem un program dificil, stii intotdeauna la ce ora pleci de acasa, dar nu stii la ce ora te intorci. Eu, de exemplu, am telefonul deschis tot timpul si sunt pregatit oricand, indiferent de zi, noapte, ora, sa plec la solicitarea unui client. Aceste lucruri pot fi greu de acceptat de catre cineva care nu cunoaste profesia noastra.

Daca ar fi sa alegeti: cariera sau familia?

Camelia Iusco: Mie nu imi plac alegerile acestea radicale si nu as vrea sa am de facut o astfel de alegere. De altfel, cred ca nu se poate alege intre cele doua, pentru ca ambele sunt necesare pentru a avea o viata completa. Trebuie, chiar daca e foarte dificil, sa gasesti o cale de mijloc, un echilibru sau un compromis intre cariera si familie. Uneori iti reuseste, alteori nu, dar important este sa nu renunti.

Sarbatoriti de Dragobete? Ce inseamna aceasta sarbatoare pentru voi?

Camelia Iusco: Dragobetele, ca si Valentine’s Day sunt niste sarbatori dragute. Am vazut ca de cativa ani Dragobetele are si un simbol. Poate suna cliseic, dar sarbatorim iubirea in fiecare zi. Cred ca este foarte important sa nu uiti nicio clipa sa pretuiesti si sa respecti persoana iubita, pentru ca nimic si nimeni nu iti este garantat sau dat pe vecie, indiferent de circumstante.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina