fbpx
Jurnalistul Tolontan la DIICOT

Soția procurorului DIICOT care audiază jurnaliști este avocata omului-cheie al primarului care s-a plâns de șantaj

Am asistat zilele acestea la un asalt al primarului PSD-ist Daniel Băluță din Sectorul 4 București, în penal și civil, asupra jurnaliștilor de investigație care au scris despre el și omul său cheie din primărie, Marian Goleac. Jurnaliștii de la Rise Project au dezvăluit pe pagina de Facebook a publicației că soția procurorului DIICOT care audiază jurnaliști după plângerea lui Băluță este avocata lui Goleac.

”Procurorul care instrumentează plângerea primarului Daniel Băluță împotriva jurnaliștilor de la Libertatea și Newsweek este conectat prin partenera sa de viață la un om-cheie din aparatul lui Băluță.

Anchetatorul DIICOT se numește Ionuț Edi Oprea. Partenera sa este avocata Simona Mihaela Oprea.

Avocată în Baroul București, doamna Oprea i-a reprezentat într-un dosar instrumentat la DNA în 2019 pe Marian Goleac (fostul șef ADP 4, mâna dreaptă a edilului de la sectorul 4) și pe Antonio Goleac (șef în poliția locală a sectorului, fiul lui Marian).

Primele două fotografii redau împuternicirile avocațiale ale Simonei Oprea pentru ambii.

Jurnaliștii Libertatea, audiați recent la DIICOT în urma plângerii lui Daniel Băluță, au scris despre afacerile familiei Goleac și intersecțiile lor financiare cu primăria.

Anul trecut, DNA l-a trimis în judecată pe Marian Goleac pentru înșelăciune și falsificarea diplomei de studii. Până atunci, timp de aproape 20 de ani, acesta a deținut poziții de conducere în ADP 4 (redenumită Totul Verde SA)

Tot pe lista PSD a fost aleasă deputat și Matilda Goleac, fosta soție al lui Marian Goleac, mama lui Antonio și ex-subprefect de București.

Delegațiile avocatei Simona Oprea de reprezentare a celor doi Goleac datează din 2019, an în care au fost postate și aceste fotografii pe rețelele de socializare. Simona Oprea apare până în 2016 în declarațiile de avere ale procurorului.”, au scris cei de la Rise Project.

Avocata Oprea ștergea articole de pe cel mai mare grup de avocați de pe Facebook

Avocata Simona Mihaela Oprea ”taie și spânzură”, în calitate de administrator, pe grupul Avocați de pe Facebook, unde sunt mii de avocați din toată țara. Anul trecut, aceasta a dus o campanie împotriva publicației Clujust, fiind deranjată că alții au postat articole pe grup, precizând că ”reclama la site-uri e pe bani”. Oprea era extrem de deranjată că unele discuții de pe grup au ajuns la Clujust, cum este postarea de mai jos.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns