Acasă » ȘTIRI » Șoferul unui microbuz școlar din Cluj a fost prins băut la volan când mergea după copii să-i ducă la școală

Șoferul unui microbuz școlar din Cluj a fost prins băut la volan când mergea după copii să-i ducă la școală

Șoferul unui microbuz școlar din Cluj a fost prins băut la volan în cadrul unei acțiuni ample a poliției rutiere în tot județul, care s-a lăsat cu amenzi de aproape 50.000 lei!

Serviciul Rutier Cluj o organizat, ieri, o acţiune pe raza întregului judeţ pentru prevenirea și combaterea abaterilor de la normele legale privind siguranța și legalitatea transportului public de persoane.

Astfel, în intervalul orar 6:00 -10:00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul Rutier şi cei din cadrul subunităţilor de poliţie teritoriale au desfăşurat acţiunea în scopul verificării legalităţii transportului rutier de persoane şi a transportului şcolar.

Pentru nerespectarea legislaţiei specifice din domeniul transporturilor şi a regimului rutier, au fost aplicate 19 sancţiuni în valoare de peste 48.500 de lei.

Surpriza a fost când poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej au depistat un șofer care conducea un microbuz şcolar, deşi se afla sub influenţa alcoolului. Cel în cauză avea o îmbibaţie alcoolică de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. În momentul în care a fost oprit de polițiști, șoferul microbuzului era în drum spre casele copiilor pe care urma să-i ducă la o școală specială din Dej.

”Bărbatul în vârstă de 56 de ani, din Dej, a fost sancţionat contravenţional, ca măsură complementară fiind dispusă reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan.

Totodată, poliţiştii Serviciului Rutier au depistat şi sancţionat un conducător auto care efectua transport de persoane prin servicii regulate de transport călători, pe ruta Huedin – Cluj-Napoca și care nu a respectat capacitatea de transport.

”Astfel de acţiuni vor continua în perioada următoare.”, au menționat reprezentanții IPJ Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns