fbpx
Acasă » PROCESE » Seplecan către procurorul de ședință din procesul lui: ”Sunteți înafara jocului”

Seplecan către procurorul de ședință din procesul lui: ”Sunteți înafara jocului”

Tensiune mare, azi, la termenul de judecată din procesul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, acuzat că ar fi folosit o diplomă de licență falsă.

Seplecan a intrat într-un dialog cu procurorul de ședință, Georgiana Delea-Sarca, pe tema adresei solicitate acum ceva timp de instanță de la Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS), care nu a venit nici la acest termen.

Procurorul a vrut să pună în discuție necesitatea acestei probe, care a fost deja aprobată de instanță, afirmând că fostul președinte al CJ Cluj a oprit verificările ORNISS în februarie 2016, cerute de el în august 2015. Atunci, Mihai Seplecan i-a spus că ”este înafara jocului” pe motiv că el nu mai era președinte în februarie, fiind schimbat în decembrie. Succesorul lui, Marius Mânzat, a fost cel care a oprit verificările. Inculpatul i-a reproșat procurorului de ședință că nu studiază dosarul și că nu este informat.

La auzul acestor vorbe, procurorul s-a enervat și l-a acuzat pe Seplecan că încearcă să tergiverseze procesul până se prescrie fapta. Sfătui de avocatul său, Cătălin Bichescu, acuzatul și-a cerut iertare pentru formulare, dar a precizat că nu a fost cu răutate și că vrea să se știe adevărul.

Prin cererea legată de certificatul ORNISS, Mihai Seplecan vrea să demonstreze că dacă avea ceva de ascuns în legătură cu diploma, nu ar fi cerut asemenea verificare. El nu eram obligat să ceară certificarea ORNISS, ce include verificarea diplomelor de studii, ci putea sa numească un vicepreședinte sau altă persoană din Consiliul Județean. ”Dacă stiam că este falsă, numeam pe alții”, a motivat Seplecan cererea.

În ceea ce privește afirmația procurorului privind prescrierea faptei, avocatul Bichescu a precizat că este departe de ei asemenea gând. De altfel, Seplecan era pregătit astăzi să dea declarație de inculpat, având la el mai multe acte în sprijinul declarației, dacă ar fi venit răspunsul de la ORNISS. Prescrierea intervine peste doi ani, iar dosarul a stat destul de mult în anchetă la parchet.

Următorul termen de judecată va fi în luna septembrie.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns