fbpx
Acasă » PROCESE » Senatorul Marius Nicoară, pus în dificultate în instanță de avocatul lui Seplecan

Senatorul Marius Nicoară, pus în dificultate în instanță de avocatul lui Seplecan

Senatorul ALDE (ex PNL) Marius Nicoară a fost pus în dificultate, astăzi, la Judecătoria Cluj-Napoca de către avocatul lui Mihai Seplecan, în a cărui proces a fost citat demnitarul ca martor. După ce Nicoară a declarat că nu l-a recomandat pe Seplecan pentru funcții la societăți de stat, avocatul Cătălin Bichescu a scos o adresă de pe vremea USL, semnată de Nicoară și Remus Lăpușan (PSD), în care se recomanda numirea lui Seplecan la Electrica Furnizare.

Senatorul Marius Nicoară a fost întrebat în legătura cu diploma de licență din 2006 presupus falsă a lui Mihai Seplecan, trimis în judecată, cel care a lucrat mulți ani sub aripa lui Nicoară. Acesta susține acum că diploma de la Universitatea Spriru Haret e falsă, dar spune că nu a știut nimic despre asta atâția ani. Presupusul fals judecat acum a ieșit la iveală în contextul unui conflict între Seplecan, pe când era președintele Consiliului Județean Cluj, și conducerea Aeroportului. La scurt timp, Nicoară a scos la iveală diploma. Astfel, organele de anchetă au luat la cunoștință de ea.

Întrebat azi, în instanță, de avocatul Cătălin Bichescu, ce cunostea despre studiile lui Seplecan, avand in vedere colaborarea veche, Nicoară a răspuns sec: ”Absolut nimic. Nu mi-am imaginat ca se angajeaza la CJ sau alta demnitate publica cu o diploma falsa”

Întrebat dacă a asistat la discutii despre examenul de licenta, a răspuns: ”Sincer nu tin minte. Stiu ca vroia sa continue studiile la USAMV, unde tot vroia sa treaca examene fara sa mearga la ele. M-a rugat sa vorbesc cu Adrian Oros, care atunci era decan sau prorector”

Apoi a urmat întrebarea cu probleme pentru Nicoară. L-a sprijinit pe Seplecan sa ocupe functii de conducere la societati de stat sau posturi la primarii?

Nicoară: ”Nuu, am aflat ulterior despre acestea si am aflat ca Seplecan se ducea si vorbea in numele meu. Singurul loc in care l-am sprijinit a fost la Consiliul Județean Cluj”

Atunci, avocatul Bichescu a arătat judecătorului adresa cu semnatura lui Nicoară, prin care USL Cluj recomanda numirea lui Mihai Seplecan la Electrica Furnizare.

Nicoară a amuți un pic după care a găsit ce să invoce legat de semnătură: ”Seamănă cu a mea, dar e o semnatura care poate fi facuta de oricine. Are numar de iesire? In mod normal trebuia sa aiba data, nr de iesire, asa ca efectiv nu tin minte. Ma intriga ca nu are data, au trecut multi ani.”

În legătură cu stampila USL, Nicoară a spus că ”secretariatul o folosea”.

La ieșirea din sala de judecată, senatorul Nicoară nu a prea vrut să stea de vorbă cu presa, dar după insistențe a dat câteva lămuriri. A susținut că adresa depusă de avocatul lui Seplecan nu este autentică și că se poate aștepta la orice de la fostul său colaborator. Practic, prin declarația de azi, senatorul riscă să fie acuzat de mărturie mincinoasă, dacă actul este valabil.

La următorul termen de judecată, în ianuarie, va fi audiat inculpatul Mihai Seplecan și se vor pune concluzii.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina