fbpx

Șeful Parchetului Judecătoriei Caracal se făcea de râs acum 5 ani la Roșiorii de Vede

Șeful Parchetului Judecătoriei Caracal era acum 5 ani procuror la Roșiorii de Vede, unde, realtează presa, încurca obiectul unui furt și clasa dosarul pe motiv că ”fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția cerută de lege”

În contextul actual, publicăm numele procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal: Ionică Daniel Ciobanu, Diana MArin, Mariana Mihaela Măceșeanu, Cristian Ovidiu Popescu, Lucian Gabriel Trigu, în frunte cu șeful lor, Cătălin Alexandru Zăvoianu. Despre acesta din urmă, ziarul Ziua  relata acum cinci ani un caz de cascadorii râsului și Brigada Diverse.

O pensionară din comuna Rădoieşti, judeţul Teleorman, s-a trezit că încuietoarea portii sale îi fusese spartă iar câinele care o păzea din rasă „Tera Nova” era dispărut. Imediat, pensionara şi-a sunat fiul şi câţiva vecini. Aceştia au constatat că incuietoareai porţii era spartă iar câinele dispărut.

Ca atare, fiul pensionarei a sunat la Postul de Poliţie din comuna Rădoieşti, şi ulterior s-a descoperit că bietul patruped fusese furat de către un cioban din localitate- Dănuţ Petcu, cunoscut în localitate cu multe antecedente penale săvârşite în trecut pentru acelaşi timp de infracţiuni. Din acest moment începe să se deruleze un scenariu desprins parcă din operele lui Caragiale.

Vecinii şi fiul pensionarei au descoperit câinele furat imediat, a două zi după noaptea furtului, de un copac în pădurea unde îşi făcea veacul ciobanul Dănuţ Petcu. Acesta recunoaşte că a furat câinele şi că l-a legat de copac până găsea un cumpărător de ocazie. Chiar recunoaşte că a fuart cîinele şi merge de mai multe ori în aceeaşi zi la locuinţa pensionarei, rugând-o în ghenunchi să-l ierte şi să nu-l reclame la Poliţie.

Procurororul Cătălin Alexandru Zăvoianu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roşiorii de Vede menţionează în Ordonanţa de clasare din data de 20.06.2014 că Petcu Dănuţ a fost reclamat de către rudele pensionarea Ioana D. la postul de poliţie din Rădoieşti- Teleorman pentru „sustragerea fânului de pe un teren neîngrădit situat pe raza satului Butculeşti”, şi ca atare clasează cauza pe motiv că „fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia cerută de lege”.

De fapt, Dănuţ Petcu este reclamat pentru că a furat un câine, dar procurorul Cătălin Alexandru Zăvoianu susţine că ciobanul a furat fân de pe un teren din satul Butculeşti, unde păgubita pensionară nu are nicio proprietate şi niciodată nu a reclamat că i s-a furat fânul.

Dosarul criminalului, preluat de DIICOT Craiova

Dosarul bărbarului acuzat că a ucis-o pe Alexandra, tânăra de 15 ani, a fost preluat de la parchetul local de DIICOT Craiova.

”La data de 26.07.2019, în baza art. 63 C.pr.pen. rap. la art. 43-45 C.pr.pen., cu aplic. art. 50 C.pr.pen. și a art. 11 alin. 1 pct. 5 din O.U.G. 78/2016, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt declinarea competenței de soluționare a cauzei penale înregistrată la această unitate de parchet în vederea reunirii la cauza penală ce are ca obiect infracțiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p.

La data de 27.07.2019,ora 01.00 AM, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus declinarea competenței materiale și teritoriale de efectuare a urmăririi penale privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p.,în favoarea DIICOT- S.T.Craiova, cauza fiind reunită la dosarul înregistrat anterior.

Prin ordonanța din data de 27.07.2019 a DIICOT- S.T.Craiova s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Dincă Gheorghe, sub aspectul săvârșirii în concurs, a infracțiunilor de trafic de minori și viol, fapte prev. de art. 211 alin. 1 și 2 lit. a Cod penal rap. la art.210 alin.1 lit. a C.p. și art. 218 alin. 1 și 3 lit. c Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal (persoană vătămată M.A.M.).

Inculpatul urmează sa fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile.
Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale, Institutului Național de Criminalistică, IPJ Olt și IPJ Dolj.”, a transmis DIICOT.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina