fbpx
sursa foto ebsradio.ro

Elevii de la școala de vară ”Legal Academy” au simulat procese la Tribunalul Cluj

Cei 30 elevi de la Școala de vară ”Legal Academy” (Academia Juridică) au simulat procese, în 25 iulie, la Tribunalul Cluj.

Potrivit ebsradio.ro. tinerii au devenit, pe rând, procurori, judecători, victime acuzatori sau inculpați, în trei spețe pe care și le-au ales singuri, după studierea anterioară a Codului Penal, sub îndrumarea unor specialiști. Procesele au reprezentat punctul culminant al taberei de educație juridică, Legal Academy, organizată la Turda. Unii participanți au venit de la zeci sau chiar sute de kilometri distanță.

Școala de vară ”Legal Academy” a fost organizată la Turda de asociația VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie și Ratiu Center for Democracy. Inițiatorul teberei a fost judecătorul Cristi Dănileț, care le-a fost și profesor de educație juridică elevilor.

Magistratul a explicat de ce astfel de tabere sunt utile pentru tineri: ”Să știe că există o lege care poate ocroti, să știe că au drepturi și obligații în egală măsură, în al doilea rând cei care vor să îmbrățișeze o carieră în drept au putut să discute cu specialiști în drept, cu practicieni și să vadă dacă acesta poate fi un destin pentru ei. Sperăm ca acești tineri să devină și ambasadori ai educației juridice, adică noi sperăm  ca această materie, a educației juridice să se studieze în liceele și școlile noastre”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina