Șefii de parchete din Transilvania s-au întâlnit la Alba Iulia pentru un schimb de bune practici în domenii prioritare

În cursul zilelor de 17 și 18 octombrie 2017,  are loc, la Alba Iulia, cea de-a treia etapă din acest an a Întâlnirii regionale a instituțiilor de aplicare a legii din România, cu tema „Combaterea infracţionalităţii în domeniile prioritare ale Ministerului Public: corupţie, conflictul de interese, evaziunea fiscală, contrabanda şi spălarea banilor”.

Manifestarea este organizată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împreună cu Direcția Generală Anticorupție și are ca principal obiectiv realizarea unui schimb de bune practici, fiind prezentate speţe complexe, având ca obiect infracţiuni de corupţie, conflictul de interese, evaziunea fiscală, contrabandă şi spălarea banilor, instrumentate de unităţile de parchet din raza de competenţă a curţilor de apel Alba, Brașov, Timișoara, Oradea și Cluj.

La întrunire participă Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Laura Oprean, prim adjunct al procurorului general, procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel menționate anterior, precum şi prim-procurori ai parchetelor de pe lângă tribunalele din raza de competenţă a acelorași curţi de apel.

Cu această ocazie vor susține prezentări și reprezentanți ai Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilitate, Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Direcției Generale Antifraudă Fiscală etc.

Comments

comentarii

Mulți dintre copiii din mediul rural nu au ieșit niciodată din satul lor, potrivit unui studiu realizat de World Vision România.... Citește mai mult
Un centru de îngrijiri animale a preluat recent o pisică pe nume Max, abandonată de stăpânii săi după șapte ani. Motivul abandonului este surprinzător și a stârnit indignarea iubitorilor de animale.... Citește mai mult

Lasă un răspuns