fbpx

Șefa Registrului Comerțului, Silvia Mihalcea, pusă în dificultate de Sebastian Bodu la Cluj

Șefa Oficiului Național al Registrului Comerțului, Silvia Călin-Mihalcea, a primit o întrebare incomodă de la fostul șef ANAF, avocat Sebastian Bodu, la care a evitat să dea un răspuns punctual.

colocviu 25 de ani de la legea societatilor (79) boduÎn cadrul colocviului organizat la Facultatea de Drept UBB Cluj cu ocazia a 25 de ani de la Legea societăților, Sebastian Bodu i-a cerut opinia șefei ONRC, Silvia Mihalcea, cu privire la compatibilitatea dintre articolele 7 și 8 litera c din Legea societăților comerciale și articolul 206 alin.1 din Noul Cod Civil.

Articolele 7 și 8 din Legea 31/1990 arată ce trebuie să cuprindă actul constitutiv al societăţii în nume colectiv, în comandită simplă sau cu răspundere limitată și cel al societăţii pe acţiuni sau în comandită pe acţiuni. Iar la litera c) este precizat: ”obiectul de activitate al societăţii, cu precizarea domeniului şi a activităţii principale;”

Art. 206 din Noul cod civil se refără la conţinutul capacităţii de folosinţă, iar alin (1) arată că: ”Persoana juridică poate avea orice drepturi şi obligaţii civile, afară de acelea care, prin natura lor sau potrivit legii, nu pot aparţine decât persoanei fizice”.

”Mai precis, acest articol elimină specializarea capacității de folosință la persoanele juridice cu scop lucrativ, păstrând-o doar la cele cu scop nelucrativ.”, a precizat Bodu, după care a întrebat: ”Cum vedeți compatibilitatea dintre aceste două articole, unul într-o lege specială, unul într-o lege generală, dar legea specială veche, legea generală nouă?”

Răspunsul Silviei Călin-Mihalcea: ”Da, este o întrebare, tehnică, punctuală și o să vă rog să-mi dați voie să nu răspund, întrucât poate la acest moment pe rolul vreuneia dintre registre din țară se poate afla o speță asemănătoare. N-aș vrea să discut soluțiile colegilor mei sau chiar să mă antepronunț. Aș vrea să-mi rezerv dreptul de a nu da un răspuns punctual la această întrebare. Mulțumesc”

Silvia Mihalcea, fostă lideră a tinerilor din PSD, a fot pusă în funcție în 2012 de către fostul prim-ministru Victor Ponta. Avocatul Sebastian Bodu a fost președintele ANAF, cu sprijinul PDL, partid din care face parte.

Comments

comentarii

1,3 milioane de lei de la bugetul local vor fi pentru organizarea ediției din 2024 a Zilelor Clujului. Ediția din acest an va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie.... Citește mai mult
Studiile pentru realizarea trenului metropolitan din Cluj vor fi finalizate și prezentate public primăvara aceasta, a arătat primarul Emil Boc. Primăria a suplimentat cu 1 milion de lei bugetul pentru realizarea studiului de fezabilitate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!