fbpx

Șefa Judecătoriei Turda a motivat aproape două săptămâni arestarea unei mame singure cu copil de 2 ani acasă

Președinta Judecătoriei Turda, Luminița Filip, a avut nevoie de aproape două săptămâni să motiveze arestarea preventivă pentru 30 de zile a Ancuței Cârcu, care a lăsat acasă un copil de 2 ani, pe care îl crește singură. Amintim că și pronunțarea asupra măsurii preventive a fost amânată două zile!

Ce pretenții să mai avem la motivări de sentințe în 30 de zile, când la o arestare preventivă se motivează aproape două sătămâni, chiar dacă vorbim de o inculpată care crește singură un copil de 2 ani. Arestarea e dispusă pe 30 de zile, cu drept de contestație! Contestația urmează să se judece la Tribunalul Cluj în 22 martie, cu câteva zile înainte să expire mandatul de arestare emis în 5 martie.

Culmea este că Ancuța Cârcu, cunoscută în mediul online și membru AUR, a fost singurul inculpat din cei patru din dosar care s-a prezentat în 3 martie la Judecătoria Turda. S-a întors din Spania pentru asta, în timp ce restul inculpaților, bărbați, sunt în străinătate. Pe numele lor s-au emis mandate europene de arestare. Și pentru aceste mandate, judecătoarea a dispus, în 19 martie, îndreptarea unor erori materiale.

În memoriul depus la Judecătoria Turda înainte de judecarea propunerii de arestare, avocatul femeii, Alexandru Rîșniță a precizat că ”nu trebuie să pierdem din vedere nici faptul că doamna Cîrcu s-a stabilit în Spania, urmând să vină în țară în mod special pentru a participa la ședința de judecată unde se va discuta arestarea domniei sale.

Totodată, menționăm faptul că doamna Cîrcu se ocupă singură de creșterea copilului său în vârstă de 2 ani. Ne întrebăm care ar fi soarta respectivului copil dacă mama sa ar ajunge să fie arestată în prezentul dosar? Credem că sistemul judiciar ar trebui să se aplece și asupra efectelor-ricoșeu ale unei eventuale admiteri a propunerii de arestare.”

Deși încrezătoare în nevinovăția ei, când am întrebat-o dacă e sigură că nu va fi arestată, Ancuța Cârcu ne-a răspuns: ”Mă scuzați, sunt în România” (video AICI) Așa este.

Cârcu este acuzată în celebrul dosar de proxenetism de la Turda, în care este inculpat și Mihai Moldovan, zis ”Calu”. Femeia a administrat un club de noapte în Tenerife, dar susține că nu știe ce făceau fetele înafara programului și că nu există nicio legătură între ea și ceilalți inculpați care ar fi traficat fete pe ruta România -Spania.

Ancuța Cârcu

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina