Scandal la ședința Consiliului UNBR. Un avocat se plânge că nu este lăsat să participe

Un avocat din Baroul Dolj, unde este campanie electorală acum, a cerut în scris ca ”în regim de urgență” să-i fie permis să asiste la lucrările Consiliului UNBR care are loc la Craiova în 17-18 martie. Avocatul Alexandru Bogdan susține că decanul Lucian Bernd Săuleanu i-a interzis accesul în sală.

”Subsemnatul Bogdan Alexandru, în calitate de avocat în Baroul Dolj și candidat la funcția de consilier al Baroului Dolj cu ocazia Adunării Generale a Baroului Dolj din acest an, vă solicit ca în regim de urgență (în maxim 30 minute din acest moment) să-mi aprobați cererea de a asista la lucrările ședinței UNBR (de Consiliu) ce are loc în acest moment la Ramada Plaza, Str. Calea București, nr. 1.

În cazul în care nu veți aproba această cerere în termenul indicat nu voi mai fi în măsură să asist și să iau cunoștință de discuțiile și voturile exprimate în ședință.

Vin cu cerere scrisă, având în vedere că m-am prezentat la ora 10:00 la Sala Constantin Brâncuși de la Ramada Plaza și mi-ați interzis împreună cu candidatul la funcția de decan, domnul Dragoș Nicu (membru al Consiliului UNBR) sub motivația că nu am voie să asist conform legii.”, se arată în cererea depusă la ora 10.24

Baroul Dolj este în plină campanie electorală. Avocații care candidează pentru funcția de Decan sunt: Radu Marinescu, Bogdan Valentin Mihăloiu și Mihai Dragoș Nicu.

Adunarea Generală a avocaților pentru alegerea organelor de conducere va avea loc la data de 25 martie 2023.

Președintele UNBR Traian Briciu a convocat ședința Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România pentru pentru zilele de vineri 17 martie 2023 și sâmbătă 18 martie 2023, ora 10.00, la Craiova, cu următoarea ordine de zi:

1. Aprobarea procesului verbal al ședinței Consiliului UNBR din 09-10 decembrie 2022.
2. Măsuri organizatorice privind Congresul Avocaților 2023 (tematică, locație, invitați etc).
3. Aplicarea noilor prevederi ale art. 14 lit. a) din Legea nr. 51/1995; Soluționarea contestațiilor/plângerilor/solicitărilor în materia nedemnității profesionale aflate pe rolul UNBR.
4. Discuții/măsuri privind Proiectul Legii privind serviciile profesionale efectuate de avocat în format electronic.
5. Măsuri privind sistemul CAA:
a) implementarea contribuției facultative în sistemul CAA aprobată prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 308/09-10.12.2022;
b) propunere de modificare a Hotărârii Consiliului UNBR nr. 303/09-10 decembrie 2022 privind programul anual de investiții al C.A.A. pentru anul 2023 – Complexul Balnear și de Recuperare al CAA Techirghiol.
6. Analizarea execuției bugetare 2022 a UNBR; Adoptarea proiectului de buget al UNBR pentru 2023, conform mandatării prevăzute în Hotărârea Congresului avocaților nr. 2/2022; Date financiare privind INPPA.
7. Discutarea unor proiecte cu impact economic (Proiectul ”Cartierul Justiției”, Donația către poporul ucrainean, Platforma UNBR de intermediere avocat client).
8. Informare privind activitatea Operatorului UNBR al Registrului Național de Publicitate Mobiliară – RNPM. Agenda pentru 2023.
9. Informare privind funcționarea Registrelor Naționale ale Avocaților Români prevăzute de art. 3 alin.(3) și art. 5 alin. (10) din Legea nr. 51 /1995 în 2022. Propuneri pentru 2023.
10. Lucrări curente.
11. Diverse.

A contribuit la articol Andreea Grumăzescu – studentă la Jurnalism anul II

Comments

comentarii

Mulți dintre copiii din mediul rural nu au ieșit niciodată din satul lor, potrivit unui studiu realizat de World Vision România.... Citește mai mult
Un centru de îngrijiri animale a preluat recent o pisică pe nume Max, abandonată de stăpânii săi după șapte ani. Motivul abandonului este surprinzător și a stârnit indignarea iubitorilor de animale.... Citește mai mult

Lasă un răspuns