fbpx

Scandal la judecarea unei cereri de ordin de protecție la Judecătoria Cluj-Napoca VIDEO

Un bărbat împotriva căruia fosta concubină a cerut ordin de protecție a făcut scandal înainte de începerea ședinței la Judecătoria Cluj-Napoca, fiind calmat de un jandarm, care a stat în sală pe parcursul judecării cauzei.

În data de 10 septembrie, când instanța a luat în discuție cererea de ordin de protecție, vocea bărbatului s-a auzit din sala de judecată până pe holul Judecătoriei Cluj-Napoca. Bărbatul îi reproșa femeii că a mințit că ar fi amenințat-o cu pistolul și cerea test poligraf.

Un jandarm a intrat în sală și i-a spus să se liniștească, după care scandalagiul a ieșit pe hol împreună cu avocata lui. Ulterior, pe parcursul ședinței de judecată, jandarmul a stat în sală pentru a menține ordinea.

Deși era vorba de o cerere pentru ordin de protecție, care se judecă de urgență, instanța nu s-a pronunțat în ziua respectivă, ci a amânat-o pe ziua următoare în vederea administrării probațiunii, iar apoi a amânat pronunțarea pentru 12 septembrie.

”Admite in parte cererea formulata si precizata de reclamanta O.C.L. in contradictoriu cu paratul H.M.R. Dispune instituirea unui ordin de protectie in favoarea reclamantei, in calitate de victima, fata de persoana paratului, in calitate de agresor, pe durata unui termen de 3 luni de la data pronuntarii prezentei hotarari, dupa cum urmeaza:

Obliga paratul sa pastreze o distanta minima de 250 m fata de reclamanta si respectiv fata de mama acesteia, numita O. A, atat la resedinta reclamantei, cat si in orice alta locatie.

Interzice paratului orice contact telefonic, prin corespondenta sau prin orice alte mijloace, cu reclamanta.

Atrage atentia paratului asupra faptului ca nerespectarea oricareia dintre masurile dispuse constituie infractiunea de nerespectare a hotararii judecatoresti si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an, potrivit art. 32 alin. (1) din Legea nr. 217/2003.”, se arată în minuta hotărârii.

Ordinul de protectie este executoriu fara somatie si fara trecerea vreunui termen.

Hotărârea poate fi atacată cu apel in termen de 3 zile de la pronuntare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns